CEV Şampiyonlar Ligi Kupası Türkiye'ye gelecek! İki Türk takımı finalde karşılaşacak

CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde Türk derbisi heyecanı yaşanacak. Son Avrupa Şampiyonu VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit karşı karşıya gelecek.

CEV Şampiyonlar Ligi Kupası Türkiye'ye gelecek! İki Türk takımı finalde karşılaşacak

Bu yıl İtalya'nın Torino kentinde yapılacak CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali için heyecan dorukta. Avrupa kupalarına ambargo koyan Türk ekipleri VakıfBank ile EczacıbaşıDynavit, final maçında kozlarını paylaşacak. 

 11 kupayla Türkiye’nin uluslararası alanda en çok kupa kazanan takımı olan VakıfBank, “Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu” unvanını korumak için sahaya çıkacak. 

İKİ TÜRK TAKIMI FİNAL OYNAYACAK

 Bugüne kadar Şampiyonlar Ligi’nde sekiz final oynayıp bunların beşini kazanan ve her iki alanda da rekorun sahibi olan VakıfBank, turnuvanın yarı finalinde Fenerbahçe Opet’i altın sette geçip adını finale yazdırdı.

Eczacıbaşı Dynavit’in de finalde yer almasıyla bu turnuvada ilk kez bir Türk Finali oynanacak olması Türk voleybolu adına karşılaşmayı daha anlamlı hale getirdi. Daha önce tarihte 3 kez İtalyan takımlarının finalde karşı karşıya geldiği turnuvada, ilk kez başka bir ülkenin iki ekibi şampiyonluk maçına çıkacak.

CEV Şampiyonlar Ligi Kupası Türkiye'ye gelecek! İki Türk takımı finalde karşılaşacak - Resim : 1

 İKİ TAKIM 18.KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEK

Turnuva tarihinin en çok karşı karşıya gelen iki ekibi olan VakıfBank ile Eczacıbaşı Dynavit bugüne kadar CEV Şampiyonlar Ligi’nde 17 kez kozlarını paylaştı. Bu mücadelelerin 13’ünü kazanan VakıfBank, turnuva tarihinde bir takıma karşı en çok galibiyet alan ekip unvanını da elinde bulunduruyor. 

FİNAL MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

CEV Şampiyonlar Ligi Süper Final mücadelesi 20 Mayıs Cumartesi TSİ 18.30’da başlayacak.