Cezaevine girse de kurtulsak! İstanbul'daki suç örgütü operasyonunda ilginç sözler

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde faaliyet gösteren yasadışı suç örgütüne ve bu örgüte silah temin ederek silah kaçakçılığı yaptığı belirtilen gruba sabah saatlerinde operasyon yaptı. Operasyonda 74 şüpheli hakkında yakalama kararının verildiği öğrenildi.

Cezaevine girse de kurtulsak! İstanbul'daki suç örgütü operasyonunda ilginç sözler

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde sabah saatlerinde kent genelinde faaliyet gösteren bir organize suç örgütüne ve bu örgüte silah temin ettiği belirtilen gruplara onlarca adreste operasyon yaptı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde toplanan ekipler operasyon saatinin gelmesiyle harekete geçti. Özel harekat timlerinin desteğiyle onlarca adrese baskın yapıldı.

74 şüpheli hakkında yakalama kararı

Operasyon Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar ilçelerinde faaliyet gösteren liderliğini Mehmet E. ile Aykut Z. İsimli şüphelilerin yaptığı suç örgütü kurmak yönetmek yağma, gasp , yaralama , uyuşturucu ticareti, zorla fuhuş yaptırmak suçlarını işleyen içinde 45 şüphelinin yer aldığı organize suç örgütüne ve bu suç örgütüne silah temin ettiği belirlenen 29 kişinin içinde yer aldığı silah satıcılarına yönelik başlatıldığı öğrenildi.

Satışa hazır onlarca tabanca

Özel harekat timleri eşliğinde adreslere giren İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süre arama yaptı. Yapılan aramalar sırasında özel harekat timleri güvenlik önlemi aldı. Adreslerde yapılan aramalarda tabanca, tabancayla ait çok sayıda mermi, bıçak, kılıç ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Suç örgütüne silah temin eden şüphelilerin adreslerinde satışa hazır onlarca tabanca ele geçirildi.

Üst düzey yöneticilerin tamamı yakalandı

Operasyon yapılan organize suç örgütünün lideri konumundaki Mehmet E. ile Aykut Z'nin cezaevinde olduğu, suç örgütünün liderler adına Erkan U. ve Erkan A. Adlı iki şüphelinin yönettiği öğrenildi. Operasyon kapsamında örgütün üst düzey yöneticisi konumundaki şüphelilerin tamamının yakalandığı öğrenildi.

Lüks siteye baskında 4 şüpheli yakalandı

Operasyon kapsamında Esenyurt'da rezidansların bulunduğu lüks bir siteye baskın yapıldı. Özel harekat timleri çevrede önlem alırken organize şube ekipleri adreslerde arama yaptı. Aramalar sonunda hakkında gözaltı kararı bulunan 3 kadin ile 1 erkek şüpheli gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

"Cezaevine girse de kurtulsak" diye isyan etti

Fatih'te silah temin eden örgüt üyesinin evine yapılan baskında, oğlunun arandığını öğrenen kadın, 'Yine ne yaptı, cezaevine girse de kurtulsak' diyerek yakındı.

Polisin eve girmesi üzerine, aranan şüphelinin annesi oğlu ile görüşmediğini söyleyerek, "İnşallah ceza evlerinde çok para diye inleyecek. Allaha havale ettim. Bırakırmıyım ben gözümün yaşını yedim bu evde" diyerek oğluna sitem etti. (Sabah)