Cezayir sahil güçleri, sularına giren 4 Faslı turistin olduğu bota ateş açtı. 2 ölü

Fas'ın yazlık bir bölgesinden jet skiler ile açılan 4 kişi denizde kayboldu. Kendilerini Cezayir sularında bulan 4 kişi, Cezayir sahil kuvvetleri ile karşılaştı. İletişim kurup yardım istemeye hazırlanan 4 arkadaş ne olduğunu anlamadan kurşunların hedefi oldu. 2 kişi öldü, 1 işi ise kaçmayı başardı.

Cezayir sahil güçleri, sularına giren 4 Faslı turistin olduğu bota ateş açtı. 2 ölü

Bilal Kissi, Abdelali Merchouer, Smail Snabe, Mohamed Kissi’ adlarında 4 arkadaş, Fas'ın yazlık beldesi Saidia'dan jet skiler ile gezintiye çıktıkları denizde kayboldu. Kendilerini Cezayir sularında bulan dörtlü, Cezayir sahil güçlerine ait bir botun kendilerine yaklaşmakta olduğunu gördü. İletişime geçip yardım istemeye hazırlanan arkadaşlar, ne olduğunu anlamadan kurşunların hedefi oldu.

Sahil güvenlik ekiplerinde taranan arkadaşlardan Bilal Kissi ve Abdelali Merchouer olay yerinde hayatını kaybetti, Smail Snabe sahil güçleri tarafından gözaltına alındı, Mohamed Kissi ise kaçmayı başararak Fas'a geri döndü.

Kaçmayı başarabilen Mohamed Kissi yaşadıklarını , "Kaybolduk, kendimizi Cezayir'de bulana kadar yola devam ettik. Cezayir'e ait siyah bir bot bize doğru geldi ve üzerimize ateş açtılar. Ben vurulmadım ama kardeşimi ve arkadaşımı öldürdüler." sözleri ile anlattı. Kissi, sahil güvenlik ekiplerini gördüklerinde kaçmaya çalışmadıklarını, iletişime geçmeyi denediklerini söyledi. Kardeşi ve arkadaşına 5 kurşun işabet ettiğini, gözaltına alınan arkadaşı Smail Snabe'in de vurulduğu bilgisini verdi. Olaydan kaçmayı başarmasının ardından yüzerek geri dönmeye çalışırken Fas donanması tarafından farkedilip kurtarıldığını anlattı.

Cezayir tarafından konuyla ilgili hiçbir açıklama gelmedi. İki ülke arasında yıllardır süren Batı Sahra husumeti olduğu biliniyor. İki ülkenin sınırı 1994 yılında kapatılmış, Cezayir 2021 yılında Fas ile tüm ilişkilerini kesmişti. Cezayir'in, düşmanca eylemlerle suçladığı Fas, iddiaları yalanlamıştı.