Uçağa atı ile bindi!.. Sosyal medyada olay oldu!

Chicago'dan Omaha'ya giden bir kadın uçağa Flirty isimli minyatür atı ile bindi. Flirty büyük ilgi odağı oldu.

American Airlines’ın Illinois Chicago’dan Nebraska'dan Omaha’ya yapılan uçuşta yolcular arasında bir de midilli vardı. Flirty isimli at, minik adımları ve sakinliği ile görenlerin yoğun ilgisini çekti. 

Sessizce koltukların arasında yolculuğunu yapan Flirty'nin uçağa binmeden önce çekilen videoları da sosyal medya büyük ilgi gördü.

 "Geçen ay izin çıkmıştı"

Geçtiğimiz ay ABD Ulaştırma Bakanlığının açıkladığı son yönetmeliğe göre minyatür atların, kediler ve köpeklerle birlikte yolcu uçaklarına binmesine izin verildi.

ABD’de, uçuş esnasında manevi destek için hangi hayvanlara izin verileceği konusunda tartışmalar devam ediyor.

Yönetmeliğe göre, “En çok kullanılan hayvanların (köpekler, kediler ve minyatür atlar) hizmet hayvanları olarak kabul edilmesini sağlamak için uygulama çalışmalarına odaklanacağımızı belirttik” ifadeleri belirtiliyor.

 "Uçağa alınacak hayvanlara havayolu şirketi kara verecek"

Bu kararın verilmesinin yanı sıra hangi hayvanların uçağa alacağına havayolları şirketi karar verecek. Çoğu havayolu şirketi şimdiden hangi hayvanlara izin vereceğine karar vermiş durumda.

American Airlines, sadece kedi, köpek ya da minyatür atların manevi destek amaçlı olarak uçuşlarda bulunmasına izin veriyor.

"Uçuşlara ek ücret alınmıyor"

American Airlines sözcüsü, “Bu minyatür at, yapılan değerlendirmenin ardından American Airlines’ın uçuşuna kabul ettiği bir servis hayvanı olarak eğitildi. Eğitilen köpeklerin, kedilerin ve minyatür atların, engellilerin hayatında oynayabileceği önemli rolü kabul ediyoru. Gereklilikleri karşılıyorlarsa kabine alınıyorlar, yolculardan da ek ücret almıyoruz" sözlerini kullandı.

Geçmiş zamanlarda yolcular sincap, tavus kuşu ve hindi gibi hayvanları uçuşa getirmeye çalıştığı açıklandı.