CHP Adıyaman'da seçimi nasıl kazandı? Abdurrahman Tutdere ilk kez tv100'e konuştu

Adıyaman'da yüzde 49,75 ile seçimi kazanan CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında seçimi nasıl kazandıklarını " Bu süreci çok iyi ve başarılı götürdük. 6 Şubat depremlerinde halkla iç içeydik ve yaraların sarılması konusunda çok iyi çalışmalar yaptık. Halkın içinde bulunmamız Adıyaman’da bütün seçmen kitleleri içinde ciddi bir güven duygusu oluşturdu" sözleriyle anlattı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Kesin olmayan seçim sonuçlarına göre Adıyaman'da CHP'nin adayı Abdurrahman Tutdere, yüzde 49,75 ile seçimi kazandı.

Tutdere, tv100 yayınına bağlanarak CHP'nin Adıyaman'da seçimi nasıl kazandığını anlattı.

Abdurrahman Tutdere'nin açıklamalarından satır başları:

"ÇOK CİDDİ BİR KAMPANYA YÜRÜTTÜK"
2019’da biz Saadet Partisi’yle beraber girdik. 2019’da CHP-HDP-SAADET üç parti girmiştik. Geçen dönem 28’de bizim değildi 3 partinin ortak oranıydı. Ben 2 dönemdir milletvekiliyim, Adıyaman’da daha önce milletvekili de yoktu 2018 yılına kadar. Bu süreci çok iyi ve başarılı götürdük. 6 Şubat depremlerinde halkla iç içeydik ve yaraların sarılması konusunda çok iyi çalışmalar yaptık. Halkın içinde bulunmamız Adıyaman’da bütün seçmen kitleleri içinde ciddi bir güven duygusu oluşturdu. Kentin yaralarını sarmak adına aday oldum. İlk günden beri Adıyaman'da büyük heyecan oluştu, destek yağdı. Kampanyamızı çok güzel götürdük. Birebir çalıştık. Seçimin kahramanı kadınlar ve gençler. Çok ciddi bir kampanya yürüttük, destek gördük. 

"GENÇLİK KOLLARINDAN GELEN BİR SİYASETÇİYİM"
Ben 2 dönemdir milletvekiliyim daha önce de birçok STK’da çalıştım ben partinin gençlik kollarından gelen bir siyasetçiyim. Uzun süredir Adıyaman halkının sorunları konusunda çabalarımız var. Kadınlar, gençler Adıyaman'da değişim istiyordu.