CHP Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tv100’e konuştu: Burcu Köksal’ın açıklamalar kabul edilemez!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programında CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözlerine ilişkin "Bu tür ırkçı açıklamalar zaten kabul edilemez. İster Burcu Köksal olsun ister başka bir Belediye Başkanı olsun ister başka bir siyasi olsun. İnsanların etnik kökenleri üzerinden böyle ayrımcı dil kullanması doğru değil." dedi.

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yayına konuk olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"BENİM CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE ÇALIŞMAMAM DİYE BİR ŞEY SÖZ KONUSU OLAMAZ"
Hacır'ın "Siz Ekrem İmamoğlu’na karşı adaylığınızı ilan etmiştiniz. Hatta bizim programımızda, Taksim Meydanı’nda ilk duyurusunu yapmıştınız. Daha sonra da çıktınız adaylığınızı ilan ettiniz ama sonra Ekrem Bey aday oldu ve yoluna devam etti. Siz seçim çalışmalarında Ekrem İmamoğlu için çalışıyor musunuz?" sorusuna Kerimoğlu "Gecenin bu saatinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne ya da Ekrem İmamoğlu’na çalışıyor musunuz sorusu biraz ağır oldu. Ben her şeyden önce atadan, dededen Cumhuriyet Halk Partiliyim. CHP değerlerine yürekten bağlı bir insanım. Daha önce CHP’de birçok görev üstlenmiş, il, ilçe yöneticiliği yapmış, il sekreterliği yapmış, Milletvekili adayı olmuş, Belediye Başkan adayı olmuş, 2 dönemdir CHP adına Türkiye’nin en saygın, en güzide ilçelerinin birisinde Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bana verdiği bu onurdan dolayı benim partime borcum var. Benim Cumhuriyet Halk Partisi’ne çalışmamam diye bir şey söz konusu olamaz. " yanıtını verdi.

“İSTER BURCU KÖKSAL OLSUN İSTER BAŞKA BİR BELEDİYE BAŞKANI OLSUN İNSANLARIN ETNİK KÖKENLERİ ÜZERİNDEN BÖYLE AYRIMCI DİL KULLANMASI DOĞRU DEĞİL”
CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın DEM Parti’ye yönelik sözleri ile ilgili Kerimoğlu "Bu tür ırkçı açıklamalar zaten kabul edilemez. İster Burcu Köksal olsun ister başka bir Belediye Başkanı olsun ister başka bir siyasi olsun. İnsanların etnik kökenleri üzerinden böyle ayrımcı dil kullanması doğru değil. DEM Partililer ile ilgili olarak yurttaşları belediyeden içeri sokmayacağım demiyor. Belediyeyi onlarla birlikte yürütmeyeceğim diyor. Ben öyle anladım." dedi.

“ESENYURT’TAKİ ADAY SEMPATİYLE KARŞILANMADI”
Kerimoğlu, CHP'nin Esenyurt Belediye Başkan adayı Ahmet Özer ile ilgil "Esenyurt’taki adaylık ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partililer arasında çok sempatiyle karşılanmamış." dedi. Yarkadaş'ın "Görüşleri değişmiş olamaz mı Ahmet Özer’in? 37 kitap yazmış çünkü." sorusu üzerine Kerimoğlu "Ahmet Özer’in görüşleri değişmiş midir bilmiyorum. Zaten seçimde sahada seçmenle buluştuğunda görüşlerinin değiştiği yönünde seçmeni ikna ederse oy alacaktır. Sizin söylediğiniz gibi o zaman görüşlerinin değiştiğini anlarız." dedi.

“EKREM İMAMOĞLU İLE ARAM LİMONİ DEĞİL”
Hacır'ın "Merak ediyorum. Ekrem İmamoğlu ile limoni mi aranız?" sorusuna Kerimoğlu "Yok değil canım olur mu." cevabını verdi.