CHP-DEM Parti işbirliğinin detaylarını Barış Yarkadaş anlattı: 20 DEM Partili, CHP listesinden İBB Meclis Üyesi olacak

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında verdiği kulis bilgisinde CHP ve DEM Parti arasında yapılan Esenyurt pazarlığıyla ilgili "DEM Parti kent uzlaşısı kapsamında Esenyurt'ta aday çıkarmayacak. Ahmet Özer, CHP'den aday olacak. DEM Parti'de CHP'den çeşitli ilçelerden 1'er meclis üyesi sokarak İBB'de kendisini temsil ettirecek. 20'ye yakın bir sayıdan bahsediliyor. " dedi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti arasında sürdürülen Esenyurt pazarlığı ile ilgili Barış Yarkadaş şu kulis bilgisini verdi:
Ahmet Özer, Esenyurt adayı olarak atandı. Atanırken baya tartışmalar yaşandı. Dün Ekrem İmamoğlu, Hüseyin Ergün ve Özgür Çelik toplantı yaptı. İmamoğlu şu anda İPA'da uzun bir süredir çalışma yürüten Ahmet Özer ile devam etmek istediklerini söyledi. Ergün, kendi düşüncelerini aktardı. İl Başkanı çok fazla konuşmadı. 

"2 İSİM MASADAYDI"
2 isim masadaydı. İsmail Topkaya ve Ahmet Özer konuşuluyordu. İmamoğlu'nun Özer'den yana tercih kullandığı ortada. Yayına gelmeden önce Topkaya ile konuştum. Kent uzlaşısı konusuna tarafların taleplerin bildiğini, dinlediğini söyledi. Dün akşam saatlerinde Özer'ın adaylığı netleşti. Özer'i aradım. 'Aday mısınız' diye sorunca 'İlk kez sana söylüyorum, adayım' dedi. 

CHP 2 TEKLİFE DE SICAK BAKMADI
DEM Parti, CHP ile bazı görüşmeler yaptı ama bu görüşmeler sonra koptu. DEM Parti, kent uzlaşısı konusunda uzlaşma olacaksa protokol istiyordu. Kent uzlaşısı olacaksa eş başkanlık sistemini istiyordu. CHP'nin her iki teklife de sıcak bakmadığını, İmamoğlu'nun 'ben herhangi bir şekilde protokol imzalamam' dedi. 

"20 DEM PARTİLİ İSİM, CHP LİSTESİNDEN MECLİS ÜYESİ OLACAK"
DEM Parti kent uzlaşısı kapsamında Esenyurt'ta aday çıkarmayacak. Ahmet Özer, CHP'den aday olacak. DEM Parti'de CHP'den çeşitli ilçelerden 1'er meclis üyesi sokarak İBB'de kendisini temsil ettirecek. 20'ye yakın bir sayıdan bahsediliyor.