CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan tv100'de! "Kılıçdaroğlu aday olmak ister"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda "Kılıçdaroğlu kazanacak adaydır" diyen Tezcan aday olmak ister mi sorusuna, " İster tabi ki istemenin ötesinde ben hak ettiğini de düşünüyorum ama hiçbir istek Türkiye’nin selametinin önüne geçemez" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bülent Tezcan'ın konuşmalarından önemli satır başları:

Geçtiğimiz pazar günü Türkiye'nin en yoğun noktalarından biri olan İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetlediklerini söyleyerek sözlerine başlayan Tezcan sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye ne yazık ki bu tip terör saldırılarını ilk defa yaşamıyor ve umudumuz bunların son olması, sadece umut etmekle olmuyor bununla ilgili kararlı bir mücadele ortamı sağlamak gerekiyor.

Bu saldırıyı PKK ‘Ben yapmadım’ dese bile PKK’yı masumlaştırmaz. Buna benzer saldırıları yaptığını biliyoruz ve ne açıklarsa açıklasın buradaki toplumu inandırıcı bir açıklama olarak düşünmek mümkün değil.

Bu saldırılar üzerinden iç siyaset polemiği yaratılmaya çalışılıyor, saldırıyla ilgili sorumluları bulmak görevi üzerinde olanlar açısından. Onlar bir kere bu tartışmalara kör olacaklar, hükümet, hükümet üyeleri bu olaylarda nötr olacaklar."

"Soylu’nun sözü olduğunu düşünmüyorum"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz pazar günü İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen hain saldırı ile ilgili ABD'nin taziyesini kabul etmemesiyle ilgili konuşan Tezcan, "İçişleri Bakanı, ABD’nin taziye mesajını reddetti arkasından ABD’ye ‘Sorumlusu sensin’ dedi. Ben bunu tek başına Soylu’nun sözü olduğunu düşünmüyorum Erdoğan’ın sözüdür çünkü Erdoğan yürütmenin tek yetkilisidir. Çocuk oyuncağı mı bu kalkacaksınız içeride milletin gönlü ferahlasın diye ‘Ne kahraman İçişleri Bakanı’ ondan sonra İçişleri Bakanı’nı görevde tutan tek kişilik hükümet Cumhurbaşkanı, Biden’ın karşısında başsağlığı dileklerini kabul edecek." dedi.  

CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu mudur?

Bütün CHP’lilerin gönlünde Genel Başkan’ın aday olması yatar. Bana göre bu işi yürütecek Genel Başkanlar içerisinde en doğru kişi Kılıçdaroğlu’dur.

Kılıçdaroğlu kazanacak adaydır, Kılıçdaroğlu’nun kazanıp kazanamayacağı tartışması 6’lı masanın ruhuna aykırı bir tartışmadır. Genel Başkanımız ‘Aday masadan çıkacak’ dedi bitti.

6’lı masa kimi Cumhurbaşkanı adayı gösterirse kazanacaktır. 6 lider çıkıp sorumlu bir süreç yönetiyor. Bu çerçevede liderlerin birini çekip ‘Şu kazanır mı? Bu kazanır mı?’ tartışması doğru değil. Kimi gösterirlerse onu destekleyeceğiz.

Biz film çevirmiyoruz, seyircisi çok olan işin peşinde değiliz. Biz çökmüş bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmanın peşindeyiz, o zaman gerçek ihtiyacı bulacağız, sorumlu siyaset budur.

 

Ayrı aday çıkma ihtimali var mı?

Deniz Gürel'in ayrı aday çıkma ihtimali var mı sorusuna yanıt veren Tezcan, "Ben ihtimal vermiyorum, bence yanlış olur. Türkiye’nin sadece seçim kazanmaya odaklı değil, kazandıktan sonra da problemlerini çözecek bir iktidar seçeneği üretmek istiyorsak beraberliği sürdürmek zorundayız" dedi.

"Kılıçdaroğlu aday olmak ister"

"Genel Başkanımız güçlü bir aday olacağını toplum görüyor." diyen Tezcan Deniz Gürel'in Kılıçdaroğlu aday olmak ister mi sorusuna evet yanıtını verdi. Tezcan, "Kendisi aday olmak ister tabii. Cumhurbaşkanlığı çok önemli bir makamdır. Ben ayrıca bu makamı hakettiğini de düşünüyorum; istemenin ötesinde, iyi yapacağını da düşünüyorum ama ‘Hiçbir istek Türkiye’nin selametinin önüne geçemez’ diyen Sayın Genel Başkan’dır.

Ben şuna dikkat ediyorum söylediğim hiçbir sözün masanın iradesinin önüne geçmemesine çaba gösteriyorum, liderlerin sözünün üsütne bir söz söylemek istemiyorum. Kendi kanaatimce Sayın Genel Başkanımızın bu işi çok iyi yapacağını ve Türkiye'nin ihtiyacı olam bir Cumhurbaşkanı olacağını ve böyle çıkarsa sağlıklı bir sonuç alacağımızı görüyorum. 

"Belediye Başkanlarımız adayız demedi"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmasının doğru olduğunu ifade eden Tezcan, "İki isimde Belediye Başkanlıklarını yapmak istediklerini, hedeflerinin, motivasyonlarının bu olduğunu ifade ediyorlar. İktidarın bütün sıkıştırma çabalarına rağmen başarılılar. Başarılı olanın konuşulması kadar doğru bir şey yok." şeklinde açıkladı.

Bu adımlar sadece seçime odaklı adımlar değil çünkü 2010 yılından beri Genel Başkan kendinin bir yere adaylığına bağlı olarak değil, toplumda buna ihtiyaç olduğunu düşünerek buna benzer adımlar attı ‘Helalleşme’ en kapsamlı çerçevesidir.

Sayın Bozdağ ön görüşmeye geldi

‘Biz teklif taslağıyla gelmedik, beraber hazırlama imkanımız var mı? Bir ön görüşmeye geldik’ dediler, yazılı bir metin getirmediler. Şık bir tavır ama kafalarında hazırladıklarını biliyoruz.

2017 yılında 22 maddelik Anayasa değişikliği teklifi yaptık hemen hazırladılar 2 maddelik teklifi 40 gündür hazırlayamıyorlar. Bu anayasa değil kanun meselesidir.