CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adayım mı?” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayında, 2023 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylığı konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sivas'ta bir yerel televizyona konuşan CHP lideri, vatandaşlardan, "'Bir bakalım, bir de şu Kılıçdaroğlu'nu deneyelim, o nasıl bir adam görelim bir' denmesi lazım" dedi. Erdoğan, Diyarbakır ziyareti sırasında Gençlerle buluşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine atıfta bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ziyareti sırasında gençlerle buluşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kastederek “Bir televizyon programında aday olduğunu açıklamış. Hayırlı olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan sözlerinin devamında, “Bu isabetli oldu. Türkiye, Bay Kemal gibi bir adayı görmekle, nasıl bir cumhurbaşkanlığı yarışı olacağını göreceğiz. Bizim bir sıkıntımız yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü ettiği televizyon yayını, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu gittiği Sivas’ta gerçekleşmişti.

 

 "Şu Kılıçdaroğlu'nu deniyelim..."

Kılıçdaroğlu’na katıldığı Kanal 58’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı soruldu. Kanal 58 sunucusunun “Neden size oy verelim?” diye sorunca Kılıçdaroğlu’nun yanıtı, “Adaylığını ilan etti” diye yorumlandı. Kılıçdaroğlu, o soruya yanıt vererek, “Bir bakalım. Bir de şu Kılıçdaroğlu’nu deneyelim, o nasıl bir adam görelim bir denemesi lazım bir görmesi lazım” sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine yanıt vererek, “Bir televizyon programında aday olduğunu açıklamış. Hayırlı olsun. Bu isabetli oldu. Türkiye, Bay Kemal gibi bir adayı görmekle, nasıl bir cumhurbaşkanlığı yarışı olacağını göreceğiz. Bizim bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

 

 Bu karşılıklı sözlerle adaylık tartışması hem Kılıçdaroğlu’nun hem de Erdoğan’ın açıklamalarıyla yeniden gündemdeki yerini aldı.