Kılıçdaroğlu'ndan açıklanan yeni asgari ücretle ilgili sürpriz açıklama

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 4 bin 250 TL olan yeni asgari ücreti değerlendirdi. Daha önce asgari ücret için 5.490 TL öneren Kılıçdaroğlu, Bu oranı yadırgamıyoruz. Eğer enflasyonu da kontrol altına alırlarsa çalışan kardeşlerimiz rahat bir nefes alır." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan açıklanan yeni asgari ücretle ilgili sürpriz açıklama

Türkiye'nin uzun süredir gündeminde yer alan asgari ücret artış oranı bugün neticeye ulaştı.  Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücret yüzde 50 civarında bir artışla 4.250 TL olarak açıklandı. Duyuruyu Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Asgari ücretteki artışa muhalefet cephesinden ilk yorum, daha önce asgari ücret için 5.490 Türk Lirası olması gerektiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Açıklanan yeni rakama tepki göstermesi beklenen Kılıçdaroğlu, Bu oranı yadırgamıyoruz. Eğer enflasyonu da kontrol altına alırlarsa çalışan kardeşlerimiz rahat bir nefes alır." ifadelerini kullandı. 

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından iki lider ortak basın açıklaması yaptı.

“4 bin lirayı yadırgamıyoruz'' 

Kılıçdaroğlu, konuşmasında yeni açıklanan asgari ücretle ilgili şunları söyledi:

Türkiye İstatistik Kurumu’na yaptığım ziyaretin etkileri görülüyor. Verilen rakam asgari ücret olarak dolar kurundaki yükselmeyi görürsek aslında düşük. Yılbaşında 384 dolar net gelir elde ediyordu asgari ücretli.

4 bin 250 lirayı yadırgamıyoruz. Eğer enflasyonu ve fiyat artışlarını kontrol ederlerse en azından asgari ücretli kardeşlerimiz biraz nefes alabilirler.