Kılıçdaroğlu asgari ücret için rakam verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu asgari ücretin 2 bin 600 lira civarında olması gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu asgari ücret için rakam verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Engelli arkadaşlar aramızda. Hepinize hoşgeldiniz diyorum. 3 önerinin takipçisi olmamızı istediler. Bütün istekleriniz takip edilecektir, söz veriyorum.

Barış Pınarı Harekâtı bölgesinde yaşamını yitiren 2 şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 

Bir süredir unuttuğumuz ama geçen salı günü Erdoğan'ın hatırlattığı bir olaya değinmek isterim. demişti ki Man Adası konusunda Kılıçdaroğlu mahkemeye gitti ve tazminata mahkum oldu. 

Yine söylüyorum, kullandığım tüm belgeler yüzde yüz doğrudur. Zaten kimse de bunları yalanlamadı. 

Erdoğan'a teşekkür ediyorum tekrar bu konuyu gündeme getirdiği için.

Man Adası'nda 1 sterlinlik bir şirket kuruldu. İlgili bankanın dekontlarını okuyarak, swift kayıtlarını açıklayarak olayın detaylarını kamuoyuna duyurduk. 

Belgelerin tamamını savcıya teslim ettik. Belgelerin tamamı doğru. İspat edersen cumhurbaşkanlığını bırakırım diyordu. Bırakamıyor, dava açacağım dedi. Dava açtı, davanın düştüğü mahkemenin hakimlerini değiştirdi. Namuslu, dürüst hakimleri görevden aldı, yerine militan hakimleri koydu. 

Ben haklıyım, Allah'ın huzurunda da ben haklıyım. Erdoğan ailesinin bu dümenini açıkladım. Damat var, dünür var, enişte var, hepsi var. Bu para trafiği nedir diye sorduk. Bu bir şirket satışıdır dedi Erdoğan. O da doğruladı. Ama hala istifa etmiyor. 82 milyonun huzurunda yine soruyorum bu şirket hangi şirket? Senin ailenin 15 milyar dolarlık gelirini elde etmesini sağlayan bu şirket hangi şirket? Bu dümeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne vergi ödememek için Man Adası'nda uyduruk bir şirket kuruldu.

Esnaf, çiftçi, asgari ücretli vergi ödüyor. Erdoğan ailesi ise bu kumpas dolayısıyla 5 kuruş vergi ödemiyor.

 "Bu para nereye gitti?"

15 Temmuz Şehit ve Gazileri için 309 milyon lira para topladılar. Paranın nereye gittiği belli değil. Hala açıklayamadılar. Bu para nereye gitti?

Beşiktaş Patlaması’nda hayatını kaybeden 46 şehidimiz için de 52 milyon TL bağış topladılar. Bu para nereye gitti? Ben bunları soracağım kardeşim!

Tank palet eleştirisi

Tank Palet Fabrikası'nın değeri 20 milyar dolar. Bu fabrikayı Katar'a ve Erdoğan'ın akrabalarına verdiler. Erdoğan ailesi Türk Savunma Sanayii'ni ele geçirmek istiyorlar.

Tank Palet Fabrikası'nı ihalesiz 25 yıllığına Katar'a ve Ethem Sancak'a veriliyor. Ethem Sancak burada çantacıdır. Oradaki asıl isim Talip Öztürk'tür. Talip Öztürk kimdir dedim. Beyefendi'den ses yok hala.

Dünyanın hangi ülkesinde bir silah fabrikası yabancı bir orduya veriliyor? Bunun adı vatana ihanettir dedim. Dava açtılar. Açmazsanız namertsiniz!

Hürriyet'teki işten çıkarmalar

Hürriyet gazetesinden 45 kişi işten çıkarıldı. Çalışanlara ekonomik gerekçeler sundular ancak asıl neden sendikalı olmalarıydı. İşten attılar ama haklarını da vermiyorlar. Niçin vermiyorsunuz haklarını?

"İstanbul'un Fethi'ni nerede kutlayacaklar?"

Her yıl Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlanır. Ama Kırşehir belediyesini Cumhuriyet Halk Partisi kazanınca Ahilik Haftası'nı Konya'da kutladılar bu sene. Şimdi merak ediyorum; İstanbul'un Fethi'ni nerede kutlayacaklar?

Meclis'te görüşülen torba yasada Termik Santrallerle ilgili düzenlemeye biz itiraz ettik. Kanun görüşülürken bizim önerilerimizi dinlemediler. Şimdi Erdoğan bunu veto etti. Bunun için teşekkür ediyorum.

Termik Santrallerle ilgili düzenlemeye evet diyen AK Parti milletvekilleri, düzenleme veto edilince hep bir ağızdan "Yaşasın Reis" diyorlar. Bir milletvekili iradesini özgürce kullanmalı. Ama milletvekili iradesini Saray'a kiralamışsa böyle açmazlara düşüyor.

Asgari ücret görüşmeleri

Asgari ücret görüşmeleri başladı. Ücret emeğin karşılığıdır. Tam 39 yıl sonra üç işçi sendikası konfederasyonu bir araya geldi. Bu çok değerli bir hareket. Bu sendikalar 6.5 milyon asgari ücretlinin haklarını savunacaklar.

Asgari ücret 2 bin 20 lira. Ama bu rakam açlık sınırının altında. Son bir yılda gıdaya yüzde 54, elektriğe yüzde 71, doğalgaza yüzde 58 zam geldi. Yıllık enflasyon da 22,58. Asgari ücretin 2 bin 600 lira civarında olması gerekiyor.

 Demirtaş açıklaması

Selahattin Demirtaş haksız ve hukuksuz yere hapiste yatıyor. Demokrasiyi, insan haklarını hepimiz için savunduk. Benim rakibim olan siyasi partilere haksızlık yapıldığında benim karşı çıkmam benim insanlık görevimdir.

Cezaevinde rahatsızlandı, geç olarak hastaneye sevk edildi. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.