CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk demecini tv100’e verdi: İttifak için Akşener ile görüşecek mi? Selvi Kılıçdaroğlu, Özel’e neler dedi?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk demecini tv100’e verdi. Özel, kongre süreci ve yerel seçim çalışmalarına ilişkin çok önemli mesajlar verdi. Özel, Kurultay günü adaylık konuşması sonrası Selvi Kılıçdaroğlu ile arasında geçen diyaloğu da anlattı. Yerel seçim çalışmalarına hızla başlayacaklarını vurgulayan Özel, “Meral Hanım’la da görüşeceğiz, kapılarımız açık. Yapacağımız ittifakta kaybeden taraf olmayacak” mesajı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Kurultay sonrası özel demeçlerinden birini tv100 Editörü Betül Araz’a verdi. CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel, mazbatasını almadığı için kendi çalışma ofisini kullanıyor.

Yoğun bir ziyaretçi ağırlayan Özel, "Heyecanının ve enerjisinin yüksek" olduğunu belirtti.

Kongre sürecini anlatan Özgür Özel, yaşananları tek tek anlattı. Özel, "Normal olarak benim girişimin hazırlandığı yer sağ taraftı yani beni destekleyenlerin olduğu taraftan girecektim böyle planlanmıştı ama ben diğer taraftan girmeyi tercih ettim. Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen taraftan 5 metre gittim. 8. metrede durdum ve arkama döndüm kazanıyoruz dedim çünkü baktığımda beni alkışlayanlar vardı ayağa kalkanlar vardı o tribünlerde" dedi.

Özgür Özel, başkanlık seçiminin birinci turda biteceğini düşündüğünü ifade ederek, "Birinci turda yeterli oyu alabileceğimi umuyordum. Genel merkez baskısının sandıkta biteceğini umdum ama o baskı sandıkta da devam etti. Orayı da çok sıkı tuttular” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ilk demecini tv100’e verdi: İttifak için Akşener ile görüşecek mi? Selvi Kılıçdaroğlu, Özel’e neler dedi? - Resim : 1

CHP Genel Başkanı Özel, adaylık konuşması sonrasında kendisine yanıt veren CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da "Ben olsam yanıt vermezdim" dedi.

Özel, "Ben yıllarca genel başkanın yakında olan biriydim ben olsaydım yanıt konuşması önermezdim kurmay aklı olmadığının göstergesi. Arkadaşlar hemen cevap vermesi gerektiğini söylediler" ifadelerini kullandı.

SELVİ KILIÇDAROĞLU İLE NE KONUŞTU?

Özgür Özel, Kurultay günü adaylık konuşması sonrası Selvi Kılıçdaroğlu ile arasında geçen diyaloğu da anlattı. Özel o konuşmayı, “Selvi Hanım, elini uzattı kendine doğru çekti; ‘Tebrik ederim bir tek şu doğru olmadı’ dedi. Sonra ben yerime oturdum. ‘Doğru olmayan neydi efendim?’ dedim. 39 vekille ilgili söylediklerin’ dedi. ‘Vekil verirken ben yoktum efendim komisyonda yoktum pazar sabahı saat 08.00’de öğrendim; Oğuz Kaan Salıcı biliyordu bir tek’ dedim. O da ‘Tamam o zaman’ dedi. Ben de elini öptüm” diyerek anlattı.

İTTİFAK İÇİN MERAL AKŞENER İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Yerel seçimlere ilişkin önemli mesajlar da veren Özgür Özel, net açıklamalarda bulundu. “Hızla yerel seçimlere hazırlanacağız” diyen Özgür Özel, “Hızla yerel seçimlere hazırlanacağız’ dedi ve ‘Değişim karşıtı olduğu için hiçbir başkan değişimi olmayacak, Meral Hanım’la da görüşeceğiz, kapılarımız açık. Yapacağımız ittifakta kaybeden taraf olmayacak. Belediye başkanlarıyla ilgili ölçümler yapacağız. Değişim karşıtı olduğu için hiçbir belediye başkanımız cezalandırılmayacak ya da hiçbir başkan ‘değişimci’ diye ödüllendirilmeyecek. Belirlenme yönteminde il ve ilçe örgütlerinin görüşlerini alacağım” dedi.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLENLERE YÖNELİK AF GELEBİLİR Mİ?

Özel “Ben partimizin 100. Yılında bir af çıkarması gerektiğini düşünüyorum ama bu af kapsamını parti meclisimiz de tartışsın. Hangi maddeler dışarda bırakılacak kapsamını PM belirlesin istiyorum ama benim kendi görüşüm kamu vicdanında partiyi zor duruma düşürmeyecek bir affın çıkması olabilir" dedi.

Özgür Özel öte yandan, “İmamoğlu lider; Özgür Özel genel başkan” eleştirilerine de yanıt verdi

Özel, tartışmalara, "CHP’nin kurultayları genel başkanını seçer. Bu da partinin lideridir böyle bir tanımlamayı ne Ekrem Bey ne de ben kabul ederim. Omuz omuza mücadele vereceğiz. Bunun dışında yapılan değerlendirmeleri nezaketsiz bulurum. Biz makam mevki değil acil zafer peşindeyiz hem İstanbul’da hem Türkiye’de” sözleriyle yanıt verdi.