CHP İzmir İl Kongresi karıştı: Partililer yumruk yumruğa birbirine girdi

CHP'nin İzmir İl Kongresi'nde bugün gerginlik hat safhadaydı. Özgür Özel'in konuşmaya başlamasıyla salonda yükselmeye başlayan sesler, kongrede blok liste uygulama kararı sonrasında yumruklu kavgaya dönüştü. Olay sırasında birçok partili de birbiriyle yumruk yumruğa girdi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel dün CHP Genel Başkanlığı için adaylığını açıklamasının ardından bugün partinin İzmir İl Kongresi'nde sinirler gerildi. Olaylar Özel konuşmaya başladıktan sonra Kılıçdaroğlu destekçisi grupların slogan atmasıyla başladı ve delegelerin blok liste uygulama kararının ardından daha da gerilerek yumruklu kavgaya dönüştü.

CHP İzmir İl Kongresi karıştı: Partililer yumruk yumruğa birbirine girdi - Resim : 1

ÖZEL KONUŞTU SALON GERİLDİ: YİNE KAVGA ÇIKTI

Bugün İzmir İl Kongresi'ne katılan Özel protesto ile karşılaştı.

"Sandığı yeniden umut haline getirmek gerektiğini" söyleyen Özel'in konuşması sırasında salondan "Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu" sloganları yükseldi.

Gençlere seslenen Özgür Özel, "Gençler kim dediyse 'Bunu yapın' diye, yapmayın. Benim konuşmama engel olamazsınız. CHP'lilere yakışmaz. Beni Süleyman Soylu susturamadı. Bu talimatı veren de susturamaz" dedi.

Özel daha sonra konuşmasına devam etti.

CHP İzmir İl Kongresi karıştı: Partililer yumruk yumruğa birbirine girdi - Resim : 3

BLOK LİSTE ÖNERGESİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Özel'in konuşması esnasındaki gerginliğin ardından bu kez de divana 152 il delegesi tarafından 'blok liste' önergesi verildi.

Önergenin verilmesinin ardından CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Mert Özcan ve bazı delegeler sahneye çıkarak, blok listeye itiraz etti.

Divan başkanı sahneye çıkanların aşağıya inmesi yönünde uyarıda bulundu. 

CHP İzmir İl Kongresi karıştı: Partililer yumruk yumruğa birbirine girdi - Resim : 4

CHP İzmir İl Kongresi karıştı: Partililer yumruk yumruğa birbirine girdi - Resim : 5