CHP Lideri Özgür Özel'den ilk açıklama: Seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi

CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Özgür Özel, "Seçim sonuçları göstermiştir ki seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Bugün seçmen, 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye karar verdi." ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özgür Özel'den ilk açıklama: Seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin partinin genel merkezinde ilk açıklamasını yaptı.

Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"BU SEÇİMLERİN BİR MAĞLUBU YOK"

"CHP örgütüne teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları göstermiştir ki seçmen Türkiye'de yeni bir siyasetin kurulmasına karar verdi. Bugün seçmen, 22 yıllık Türkiye fotoğrafını değiştirmeye karar verdi. Türkiye ittifakı tarihi bir karar vermiştir. Biz Türkiye Cumhuriyet vatandaşları olarak birlik ve beraberlik istiyoruz. Biz milletimizin verdiği bu mesajı kutsal bir emanet olarak görüyoruz. Bilinmesini isterim ki bu seçimlerin bir mağlubu yoktur.

"KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"

Şehirlerimiz emin ellere teslime dilmiş, halkımızın yaşam alanlarını halk için yönetecek belediye başkanları seçilmiştir. Partimizin yaşadığı değişimi onayladıklarını ve kendi şehirleri için de istediklerini ifade etmek gerekiyor. Geçen Mayıs ayında yaşadığımız büyük üzüntüden sonra seçmenimizde yaşanan büyük duygusal kopuşa CHP kurultayına o kurultayda genel başkanı seçimle değişebilen bir partinin Türkiye'de olduğunu gösteren başta Sayın Kılıçdaroğlu'na ve delegelerine çok şey borçluyuz.

"BU EMANETİ BAŞIMIZIN ÜZERİNE KOYUYORUZ"

Bu seçimlerde hiç bir siyasi parti ile ittifak kurulmadığı halde CHP'nin gücü ve seçmenin vicdanının sandıkta kurduğu Türkiye ittifakı 2019 başarısını daha da büyütmüştür. Tüm seçmen gruplarından gelen Türkiye siyasetinin akışını esastan değiştiren bu desteğin partimize büyük bir sorumluluk yüklediğinin farkındayız. CHP artık tüm demokratların partisidir aynı zamanda milliyetçi muhafazakar Kürt demokratların aynı anda birlikte oy verebildikleri partidir. Bu seçmenleri CHP'li yaptık olarak okumuyoruz, bunu bize verdikleri bir görev olarak atlediyor bu emaneti başımızın üzerine koyuyoruz"