CHP, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni önümüzdeki Salı günü, yani 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağırıyoruz.” diye konuştu.

CHP, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP Grup Başkanvekili Günaydın, ek motorlu taşıt vergisine ilişkin teklifin maddesini Anayasa Mahkemesi’ne götürdüklerini belirterek, “Anayasa Mahkemesi ilk inceleme toplantısını yapmış, esastan inceleme kararı vermiş. Umuyoruz ki ilk taksit ödemelerinden evvel Anayasa Mahkemesi bu konuda iptal kararı verir, bu haksız toplam 30 milyar TL’yi aşan Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesinden kurtulurlar.” ifadelerini kullandı.

TBMM'Yİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Günaydın, Akbelen ormanlarının her yönüyle incelenmesi gerektiğini söyleyerek, “Biz bu çerçevede Türkiye Büyük Millet Meclisini önümüzdeki salı günü, yani 8 Ağustos günü olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Türkiye’nin dağ gibi biriken sorunları var. Bu sorunu açık olarak ortaya koyalım. Bu tatil herkesin olduğu gibi 15-20 gün olabilir. Meclisin açık olmadığı günlerde seçildiğin illerde vatandaşla birlikte olursun. Dilekçe verildi veya verilmek üzere.” diye konuştu.