Öztrak duyurdu: Millet İttifakı raporu hazırladı! Gece gündüz demeden, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından hazırladıkları raporla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak "Biz dersimizi çalışarak göreve geliyoruz. Gece gündüz demeden, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Millet ittifakını oluşturan tüm partilerimiz deprem felaketine ilişkin raporlarını hazırladı. Bu raporları birleştireceğiz. İttifakın raporunu hazırlayarak, 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'mizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Öztrak duyurdu: Millet İttifakı raporu hazırladı! Gece gündüz demeden, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz!

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Faik Öztrak, toplantı sonrası basın açıklamasında bulundu. Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu'nun gündeminde bugüne kadar deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalar ve devlet yönetiminin afet yönetiminde zaaf gösterdiğini ve önümüzdeki dönemde depremzedelerin yaralarını sarmak için CHP'nin yapacakları olduğunu söyledi. Öztrak, TBMM kürsüsünden yakınlarını kaybettiğini söyleyen CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in Genel Kurul'da yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "Deprem anında, bizim dört Hatay milletvekilimiz de Hatay'daydı. Diğer üç vekilimiz gibi Suzan Şahin vekilimiz de vekilliğinden siyasetçiliğinden önce bir depremzede. Vekillerimiz depremi bizzat yaşadılar. Deprem sabahı korkunç acılara yürekleriyle, kulaklarıyla, gözleriyle tanık oldular. Diğer vekillerimiz gibi Suzan Şahin vekilimiz onlarca yakınını, akrabasını kaybetti. Komşularını enkaz altından çıplak elleriyle çıkarmaya çalıştı." diye konuştu.

"MİLLET İTTİFAKI DEPREM RAPORU HAZIRLADI"
Öztrak, CHP'nin hazırlamış olduğu deprem hasar tespit raporunu göstererek, "Biz dersimizi çalışarak göreve geliyoruz. Gece gündüz demeden, hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Kahramanmaraş depreminin sebep olduğu, ekonomik ve sosyal kayıpları olabilecek en geniş şekliyle, kalem, kalem çıkardık. Bizim tahminlerimize göre deprem nedeniyle konut ve işyeri kaynaklı hasar 44,2 milyar dolar. Mobilya, beyaz eşya gibi ev eşyalarındaki kayıplar 6,6 milyar dolar. Binek araç kaybı 1,5 milyar dolar. Altyapı, tarım, sanayi, hizmet sektörlerinde fiziki hasar, 24,3 milyar dolar. Üretim faaliyetlerindeki azalma nedeniyle oluşacak kayıp, 13,3 milyar dolar.  Millet ittifakını oluşturan tüm partilerimiz deprem felaketine ilişkin raporlarını hazırladı. Bu raporları birleştireceğiz. İttifakın raporunu hazırlayarak, 'Ortak Politikalar Mutabakat Metni'mizi daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.