CHP ve Ekrem İmamoğlu’nun adaylık kriteri ne?

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaklaşan yerel seçimler öncesi İstanbul’un tüm ilçelerindeki belediye başkan adayları ile doğrudan ve yakından ilgileniyor. İmamoğlu’nun bu noktada en çok güvendiği isimlerden biri ise CHP PM Üyesi Baki Aydöner…

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in yardımcısı olarak atanan Baki Aydöner, İstanbul’daki aday adayları ile görüşüyor, dosyalar ve bilgi notları hazırlıyor.

İmamoğlu bir yandan ise İstanbul Planlama Ajansı’ndan (İPA) destek alıyor. İPA, ilçelere ilişkin geniş ve ayrıntılı çalışmalar yapıyor.

Denilebilir ki; İstanbul’un neredeyse her mahallesi ile ilgili detaylı raporlar çıkarılıyor.

CHP Genel Merkezi’nin ise İstanbul’a ilişkin tüm çalışmaları İmamoğlu ve ekibine bıraktığı belirtiliyor.

Bu da siyaset tarihimizde pek görülmüş bir uygulama değil…

İMAMOĞLU NE DÜŞÜNÜYOR?

Önceki gün İmamoğlu ile görüşen bir belediye başkan aday adayını aradım ve “İmamoğlu ile ne konuştunuz?” diye sordum.

Bir ilçenin belediye başkan aday adayı olan dostum, “İmamoğlu İstanbul’daki adaylık kriterini anlattı. Belediye başkan adayları için 35 – 50 yaş aralığı, tercihen üniversite bitirmiş olması, bir sivil toplum kuruluşunda görev alması, mutlaka meslek sahibi olması ve bölgenin sosyokültürel yapısıyla uyumu gibi kriterlerden bahsetti” dedi.

Aday adayı arkadaşım bu kriterlerin hepsine uyuyor…

Bakalım onu bir ilçede aday olarak görebilecek miyiz?

Öte yandan, adaylıklara ilişkin çalışma yapan sadece İmamoğlu değil…

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de aday adaylarına ilişkin kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirtiyor.

CHP ve Ekrem İmamoğlu’nun adaylık kriteri ne? - Resim : 1

HANGİ KRİTERLER ARANIYOR?

Salı günü tv100’e konuk olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le birlikte Mecidiyeköy’deki binamıza gelerek Özel’e eşlik eden Özgür Çelik’le de adaylar üzerine sohbet ettik.

Çelik’e ‘’Mevcut başkanlar için nasıl bir kriter belirlediniz?” diye sordum. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik özetle şöyle konuştu: “Mevcut başkanlarımız için birkaç kriter var. Bunlardan biri yönettikleri ilçenin halkının memnun olması... Memnuniyet Anketi olarak bilinen bu çalışmada başkanın tanınma – bilinme oranına, hizmetlerinden duyulan memnuniyete bakıyoruz. Ayrıca yaptırdığımız araştırmada 2019 seçiminde aldığı oyla araştırmada çıkan oy oranını karşılaştırıyoruz. Tabii bir de son genel ve cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan oyları masaya yatırıyoruz.”

Yerel seçimler yaklaşırken, metropollerdeki iddiasını sürdüren CHP birçok bölgede kadın aday çıkarmayı düşünüyor.

Bu isimlerden biri önceki hafta İYİ Parti’den istifa eden Avukat Ece Güner olabilir. Güner’in CHP’ye katılacağı ve İstanbul Bakırköy’den aday yapılacağı konuşuluyor.

Seçimler yaklaştıkça isimler havada uçuşuyor…

İsimleri, gelişmeleri ve her gün değişen dengeleri yazmaya devam edeceğiz…