CHP'de para sayma tartışması! Avukat Gökhan Taşkapan, Barış Yarkadaş'a konuştu: Pazarlıkta partiden biri benden 2 milyon TL komisyon istedi

CHP'deki para sayma görüntüsünün çekildiği avukatlık ofisinin sahibi avukat Gökhan Taşkapan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'a yaptığı açıklamada "Binanın alım pazarlığı sürerken partiden biri benden 2 milyon TL istedi, komisyon istedi. Mülk sahibinden de istediler. Partinin bir yönetici, Canan hanım biliyor." dedi. Sözlerini sürdüren Taşkapan, "Özgür Özel geçen gün bir açıklama yaptı, beni de üzdü. Alım işinde Canan Hanım'ı işaret etti, Canan Hanıma yazık etti." ifadelerine yer verdi.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı'na konuk oldu.  

CHP'LİLERİN AVUKATI GÖZDE FİL'DEN İLK YORUM
Özgür Nas ve Can Poyraz'ın avukatı Gözde Fil, Yarkadaş'a yaptığı açıklamada "Müvekillerim cumhuriyet savcılığı tarafından bilgi sahibi sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Bu sıfat daha sonra şüpheliye döndü. Siyasi partiler kanununa muhalefetten bir soruşturma var. Başka kişilerin daha çağrılacağını öğrendik. Mülk sahibi ile mülk sahibinin avukatının da çağrılacağını öğrendik" dedi.

GÖKHAN TAŞKAPAN, BARIŞ YARKADAŞ'A KONUŞTU: GÖRÜNTÜLERİN SIZDIRILMASIYLA UZAKTAN YAKINDAN İLGİM YOK
Avukat Gökhan Taşkapan'ı arayıp sordum, Taşkapan'a "bu para sayma görüntülerinin sizin ofisinizden sızdırıldığını iddia ediliyordu. Bu konuyla ilgili bilginize başvuruldu mu" diye sordum. Taşkapan "Görüntülerin sızdırılmasıyla uzaktan yakından ilgim yok. Görüntüleri ben sızdırsam sosyal medya hesaplarını kapatıp ortadan kaybolurum. Zaten İstanbul'dayım. Anlatıldığı gibi Japonya'da değilim. Savcılığın beni davet etmesini bekliyorum. 1-2 gün içerisinde savcılığın davet edeceğini duydum." dedi.

GÖRÜNTÜ NASIL SIZDIRILDI?
Görüntülerin nasıl sızdığını sorunca Taşkapan "Ben kısmı savcılıkta anlatacağım. Her şey savcılıkta açığa çıkacak. Savcılıktan önce size anlatmam doğru olmaz" dedi. 

“ÖZGÜR ÖZEL, CANAN KAFTANCIOĞLU’NA YAZIK ETTİ”
Dönem CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bina alım işine sonradan dahil olduğunu belirten Taşkapan "Özgür Özel geçen gün bir açıklama yaptı, beni de üzdü. Alım işinde Canan Hanım'ı işaret etti, Canan Hanıma yazık etti. Binanın alım işine Canan Hanım sonradan girdi. Binanın satışı 2019'da gündeme geldi. Ben o zaman Japonya'daydım. Müvekilim binayı satacağı için Japonya'dan dönüm işlerimleri başlattım." diye konuştu.

"PAZARLIKTA PARTİDEN BİRİ BENDEN 2 MİLYON TL KOMİSYON İSTEDİ"
Taşkapan "Binanın alım pazarlığı sürerken partiden biri benden 2 milyon TL istedi, komisyon istedi. Mülk sahibinden de istediler. Ben bunu Kaftancıoğlu'na bildirdim, Canan hanım bana teşekkür edip gereken önlemi aldığını söyledi. Partinin bir yönetici, Canan hanım biliyor. Canan hanım gereken önlemi aldı." dedi.

"ALIM İŞİNİ EKREM BEY'İN TALİMATIYLA FATİH KELEŞ YÜRÜTTÜ"
Alım işlerinin kimin yürüttüğünü sorunca Taşkapan "Alım işlerini Ekrem Bey'in ekibi, Ekrem Bey'İn talimatlarıyla Fatih Keleş yürüttü." dedi.