CHP’de Tanju Özcan dahil 13 kişi partiye geri döndü! CHP MYK’sı kabul etti: Karar, Kılıçaroğlu’nun da onayıyla alındı

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dahil 13 ismin Parti Meclisi kararıyla partiye döneceğini açıkladı. Alınan kararlarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun da onayıyla alındığı belirtili.

CHP’de Tanju Özcan dahil 13 kişi partiye geri döndü! CHP MYK’sı kabul etti: Karar, Kılıçaroğlu’nun da onayıyla alındı

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bugün saat 11.00'de toplandı.

Toplantıda, CHP’den ihraç edilen isimlerin partiye geri dönüşü de konuşuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Yücel, 13 ismin Parti Meclisi (PM) kararıyla partiye döneceğini açıkladı. Alınan kararlarda eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da onayıyla alındığı belirtili.

Yücel "Parti Meclisimizin bir prensip kararı vardı. Partimizin 100. yılı nedeniyle 100. yıl affı konusunda karar almıştık. Af talepleriyle ilgili içlerinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın da dahil 13 arkadaşımızın talepleri görüşüldü. 13 arkadaşımızın Parti Meclisi kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi" dedi.

TANJU ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA

Tanju Özcan, alınan ‘af’ kararının ardından sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

Az önce güzel haberi Bolu İl Başkanımız Tahsin Mert Karagöz’den aldım.

Baba Evi’ne döndüm. Başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ve CHP’nin Parti Meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak”