CHP'den belediye başkanları için ortak metin; 9 başkandan onay çıktı, İmamoğlu ile Yavaş henüz onay vermedi

İYİ Parti Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından siyasi kulisler hareketlenirken CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının imza atacağı ortak metine Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın onay vermediği belirtildi.

CHP'den belediye başkanları için ortak metin; 9 başkandan onay çıktı, İmamoğlu ile Yavaş henüz onay vermedi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Akşener, gelinen noktada, İYİ Parti'nin bir kıskaca alındığını ve dayatmaya mecbur bırakıldığını ancak buna boyun eğmeyeceklerini söyledi.

"İKİ İSİM SAYIN YAVAŞ İLE SAYIN İMAMOĞLU'YDU"

6’lı masa toplantısında 5 siyasi partinin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdiğini kaydeden Akşener, “Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz 2 ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu 2 isim; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Ekrem İmamoğlu’ydu" dedi.

Yaşanan sıcak saatlerin ardından altılı masada yer alan partiler kurmaylarıyla bir araya geldi.

Meral Akşener’in açıklamalarının ardından CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlığında CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı.

ORTAK METİN HAZIRLIĞI

11 büyükşehir belediye başkanının imza atacağı ortak bir metin hazırlandığı belirtildi.

Şu ana kadar 9 belediye başkanının onay verdiği metne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş onay vermediği konuşuluyor.

Aktarılanlara göre, genel merkez tarafından kaleme alınan metinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik destek ifadeleri yer alırken, Akşener’i de eleştiren sert ifadelere yer verildiği belirtiliyor.