CHP'den istifa eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay'dan önemli açıklamalar: CHP'deki seçimler liyakat üzerine kurulu değil

tv100'ün gündemi belirleyen programı Eşit Ağırlık programına bağlanan Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP'den istifa etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, GENAR Araştırma Başkanı İhsan Aktaş, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Sınar, Star Gazetesi yazarı Resul Tosun ve Sivil Dayanışma Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. Programda, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler konuşuldu.

CHP'den aday gösterilmediği için istifa eden Adana Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, programa bağlanarak şu açıklamalarda bulundu:

"Yeni genel başkanı kutlamaya gittiğim gün ilk söylediği şey "Sayın Belediye Başkanı, siz bize karşıydınız" oldu. Daha sonra işler uzadı ve neticede en son "Anketler yapılacak, kamuoyu yoklamaları yapılacak. Seçim buna göre yapılacak." dendi. Ve sonuçta 3 tane üst üste yapılan anketlerde, genel merkezin ifadesiyle Türkiye'nin en başarılı 3. belediyesi olduğumuz ifade edildi.

"GENEL MERKEZE KARŞI OY KULLANDIĞIMIZ İÇİN BÖYLE YAPILDI"

Sadece genel merkeze karşı oy kullandığımız için böyle bir şey yapıldı. Benim istifamın makam ya mevkiyle alakası yok. Adana'da beni tanıyanlar bilir ki ben bu makama kendi isteğimle de gelmedim. Bu görevi Cumhuriyet'in temel ilkeleri çerçevesinde tamamladım. Ama benim başka bir görevim var. Ben Adana'ya hizmet etmek zorundayım."

Erdoğan Aktaş'ın "Kemal beye destek verdiğiniz için mi aday gösterilmediğinizi düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Akay "O zaten bariz bir şekilde görünen bir şey. Bu bana ait bir şey değil, doğrudan doğruya ifade edilen de bir şey. Ben partimin ne olduğunu biliyorum.

"CHP'DEKİ SEÇİMLER LİYAKAT ÜZERİNE KURULU DEĞİL"

Burada yapılan hizmetler maalesef liyakata dayalı bir yapı değil. Seçimler, liyakat üzerine kurulu bir yapı değil. Değişim dediğiniz şey bir kavramdır, değişim bir kelime değildir. Sadece genel başkanın değişikliği, bir değişimi ifade etmedi. Kurultayı bu şekilde kazandılar. Değişim dediğiniz şey CHP'nin kendi öz kimliğine dönüşmesidir."

"MUHTEMELEN İYİ PARTİ'DEN ADAY OLACAĞIM"

"Biri İYİ Parti olmak üzere 5 parti birlikte seçime gireceğiz: Gelecek Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti. Tamamıyla görüşme yapıp ortak karar aldım. Belediye meclis üyeliği alabilmek için bir parti adı altına girmek zorundayız. En fazla oyu olan İYİ Parti olduğu için muhtemelen o olacak."

"CHP'NİN ÖNCE KENDİ PARTİSİNE VE İLKELERİNE SAHİP ÇIKMASI LAZIM"

Aktaş'ın "Peki sizce bu etik olur mu?" sorusu üzerine Akay, "Kendi partimin önce kendi partisine ve onun ilkelerine sahip çıkması lazım. Umarım eksiklikleri giderirler, gerçek bir değişime sahip çıkarlar ve Cumhuriyet'in temel ilkelerine dönük bir parti haline gelirler. Bundan da tüm Türkiye karlı çıkar." ifadelerini kullandı.