CHP'den Lütfü Savaş kararı: Adaylığı geri çekiliyor

Cumhuriyet Halk Partisi, Lütfü Savaş'ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını geri çekme kararı aldı. tv100 Editörü Betül Araz verdiği bilgide "CHP, Hatay'da Lütfü Savaş ile yoluna devam etmeyecek. CHP bu şekilde karar aldı. Henüz Hatay'da kimin aday gösterileceği konusunda bir açıklama yapılmadı." ifadelerine yer verdi.

Yerel seçim yaklaşırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nde Hatay tartışması sürüyor. Yeniden aday gösterilmesi tartışmalara yol açan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili CHP kararını verdi.

"CHP YOLUNA LÜTFÜ SAVAŞ İLE DEVAM ETMEYECEK"
tv100 Editörü Betül Araz, Osman Kenan Çapoğlu ile Ana Haber programında yaptığı açıklamada "Tüm gün CHP Genel Merkezi'nde Hatay mesaisi vardı. O düğümün çözülmesi için Özgür Özel, pek çok görüşme gerçekleştirdi. CHP, Hatay'da Lütfü Savaş ile yoluna devam etmeyecek. CHP bu şekilde karar aldı. Hem kurmayları hem de Hatay ilçe belediye başkan adayları, milletvekilleri, il başkanı ile görüşmeler yapmıştı. Bugün de Özel, Savaş ile görüşme gerçekleştirdi." dedi.

"BAĞIMSIZ ADAY OLMA İHTİMALİ GÜÇLENİYOR"
Araz sözlerinin devamında "Henüz Hatay'da kimin aday gösterileceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Tüm gün boyunca CHP Genel Merkezi'nde Hatay mesaisi vardı. Özel ve Savaş 1 saatlik görüşme gerçekleştirdi, o görüşmede anketler masadaydı. Genel Merkez, Savaş ile ilgili son anketi masaya sundu, ankette Savaş'ın oylarında düşüş olduğu ifade edildi. Savaş ise kendi yaptırdığı anketleri Özel'e sundu. Ardından Savaş, CHP Genel Merkezi'nden ayrıldı. Bu süreçte Hatay CHP İl Başkanlığı önünde seçmenler toplanmıştı. Savaş'ı destekleyen vatandaşlar. Savaş telefonla onlara bağlanarak yarını beklemelerini işaret etti, büyük bir miting yapacağını ifade etti. Savaş, adaylıktan geri çekilmek istemiyor. Bağımsız aday mı olacak? Bu ihtimal güçleniyor." ifadelerine yer verdi.