CHP’li 48 vekil Kılıçdaroğlu’na çağrı yapacak…

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le özdeşleşmiş meşhur bir söz vardır: “Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir…”

Demirel’in bu sözü siyasette dengelerin her an değişebileceği, dün karşıt olanların bugün yan yana gelebileceğini ifade eder.

Gerçekten de öyle…

Aktif siyaset yapanlar, dengelerin sürekli değişebileceğini hesap eder ve planlarını da ona göre yaparlar.

Demirel belki biraz da bu yüzden “Dün dündür, bugün bugündür’’ demiştir.

CHP uzun bir süredir devam eden kongre sürecinde tam da bunu yaşıyor.

24 saat bile geçmeden dengeler değişiyor, dün karşıt olanlar bugün bir arada duruyor.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat bunun en somut örneklerinden biri…

Akpolat, her fırsatta “Biz Genel Başkan'ın evlatlarıyız’’ diyor ama İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İl Başkan Adayı Özgür Çelik’in seçilebilmesi için kendisini ortaya koyuyor.

BAŞKA BİÇİMİ…

Bunun tam tersi örnekler de yaşanıyor şu sıra…

Akpolat saf değiştirip İmamoğlu ile hareket ederken, Kılıçdaroğlu’nun 2018’deki milletvekili listesine giremeyen ve dolayısıyla milletvekili olamayan 48 CHP’li ise Kılıçdaroğlu’na çağrı yapmaya açıklamaya hazırlanıyor.

CHP adına 25. ve 26. dönemde milletvekilliği yapan ancak bugünkü ‘’değişimciler’’in gazabına uğradıkları için vekil listesine konulmayan eski vekiller, 13 Ekim’de Ankara’da bir araya gelmeye hazırlanıyor.

48 eski vekilin bir araya gelme gerekçesi ise şu:

Aralarında Namık Havutça, Şerafettin Turpçu ve Mehmet Tüm’ün de olduğu vekiller, görev yaptıkları sürede “dokunulmazlıkların kaldırılmasına itiraz etmiş, mühürsüz oy pusulalarının kabul edilmesine karşı çıkmış ve ısrarla üyeye dayalı ön seçim’’ istemişlerdi.

Bugün ‘’Değişim’’ istediğini söyleyen ve o gün partiyi yöneten isimler ise mevcut vekil grubunun tasfiye edilmesi için canla başla uğraşmıştı.

“DEĞİŞİMCİLER SAMİMİ DEĞİL’’

2018 yılında yapılan Tüzük Kurultayı öncesi bir bildiri yayımlayarak “Ön seçim istiyoruz’’ diyen 48 eski vekil, ‘’ustalıkla’’ tasfiye edilmiş, isimleri ‘’Grubun Uyumunu Bozanlar’’ listesine yazılmış ve 2018 yılında yapılan seçimlerde milletvekili listesine alınmamışlardı.

Ki; bu gruptaki 15 kişi o dönem Muharrem İnce ile birlikte hareket ediyorlardı.

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı yapılması bile adı geçen 15 kişinin listeye alınmasına yetmemişti.

Neyse…

Şimdi bu grup “Değişimci” adıyla ortaya çıkan CHP’li bazı isimlerin samimiyetsizliğini göstermek adına bir araya gelecek ve kamuoyuna açık bir bildiri yayımlayacak.

Bildirinin taslağı hazırlanıyor.

Son hali verildikten sonra ise halkla paylaşılacak.

Bildirinin ilk taslağı üzerinde yapılan çalışma sürüyor.

Bildiri; hem “değişimciler”in samimi olmadığını hatırlatacak hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna bir çağrıyla bitecek.

GÖREV ÇAĞRISI

Bildiride “Partinin ihtiyacı olan demokratik tüzük ve yeni bir parti programını hazırlamak Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevidir. Kılıçdaroğlu’nun bu görevi eksiksiz bir şekilde yerine getireceğine inanıyoruz” görüşüne yer verilecek.

Ne demiştik:

‘’Siyasete 24 saat uzun bir süredir…”

Dün Kılıçdaroğlu’nun o günkü ekibi tarafından aktif siyaset yapılması engellenen 48 kişi bugün partilerinin kaderinin “Değişim’’ adı altında belirlenmesine sessiz kalmayacaklarını ortaya koyuyor.