CHP’li adaylar: “Ayrımcılık değil, hakkımızı istiyoruz”

Önceki gün bu köşede yer verdiğim CHP’deki ‘değişim’ kadınlara yine uğramadı’’ başlıklı yazımın ardından CHP’li kadın adaylardan onlarca mesaj aldım.

CHP’li birçok kadın aday "atama sistemi"nin eşitsizliklerle dolu olduğunu ve kadınların bu bağlamda dezavantajlı bir konumda bulunduklarını belirtiyordu.

Sadece kadınlar değil erkek belediye başkan adayları da ‘’atama sistemi’’nin çağdışı olduğunu belirtiyor ve "Belediye başkan adaylarımızı üyeler seçmeli ve mutlaka üyeye dayalı ön seçim modeli uygulanmalıydı" diyordu.

“Ön seçim’’ ne yazık ki uygulanmadı…

Üstelik YSK’nın takvimi buna elverdiği halde…

CHP’li adaylar: “Ayrımcılık değil, hakkımızı istiyoruz” - Resim : 1

NE DEĞİŞTİ?

CHP’nin yeni yönetimi de "değişim" adı altında eski modeli uyguladı ve adayları yine "yakın çevre"den seçti.

CHP’li adaylar: “Ayrımcılık değil, hakkımızı istiyoruz” - Resim : 2İşte bu haksızlığa isyan eden CHP İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Özge Çamcı, CHP yönetimine bölgesindeki aday henüz açıklanmadan bir çağrıda bulundu.

Çamcı, bölgesinin adayının belirleneceği PM öncesi yönetime bir çağrı yaparak, “Biz pozitif ayrımcılık değil, hakkımızı istiyoruz. Ön seçim yapın adayımızı üyelerimiz ve halkımız belirlesin” dedi.

Çamcı’nın uzun bir süre önce gönderdiği mesajı teknik bir sebepten dolayı yayınlayamadım. O sürede yazılarıma ara vermiştim.

Ancak ne yazık ki; Çamcı’nın partisiyle paylaştığı bu mektubu biz yayımlama fırsatı bile bulamadan bölgesindeki aday belirlendi.

Tabii ki ön seçimle değil…

Yine "atama" yöntemiyle…

Ben buna rağmen, Çamcı’nın yaptığı bu cesur çıkış tarihe geçsin ve bu sürecin nasıl yürüdüğünü herkes görsün diye mektubunu köşemde paylaşmak istiyorum.

AÇIK VE NET BİR MESAJ

Söz ‘’bölgesindeki aday henüz belirlenmeden önce ön seçim çağrısı yapan’’ CHP GOP Aday Adayı Özge Çamcı’da:

Yeni parti yönetimimiz değişim hedefiyle yola çıktı. Genel Başkanımız Özgür Özel, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, “Eğer bir yerde iki aday varsa ve bunlardan biri kadınsa, kadın olanı adaylaştıracağız” dedi.

Gelinen noktada dün İstanbul için açıklanan listede 12 ilçenin yalnızca birinde kadın aday olduğunu üzülerek gözlemledik. “Saha çalışmalarında kadınlara EVET” deniliyor ancak sıra adaylığa gelince "Kadına HAYIR" anlayışı hâkim oluyor. Bunu şiddetle reddediyoruz.

Ben pozitif ayrımcılık isteyen birisi değilim. Gaziosmanpaşa'da ön seçim vaadinin yerine getirilmesini ve sandıktan çıkacak kişinin hakkıyla adaylaşmasını isteyen birisiyim.

Örgütümüzde de bu yönde çok büyük bir talep var…

Yol yakınken partimizin bu doğrultuda karar almasını istiyoruz. CHP parti içinde verdiği sözleri yerine getirmiyorsa, halkı nasıl inandırabiliriz? Seçimi nasıl kazanabiliriz?