CHP'li Gürsel Erol'dan partisine "terör" tepkisi

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerimiz için Meclis'te AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin imzaladığı ortak metne imza atmayan CHP'ye Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'dan itiraz geldi. Partisinin imza atmama kararını benimsemediğini belirten Erol, "Ben o bildiriye imza atıyorum" dedi.

CHP'li Gürsel Erol'dan partisine "terör" tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan askerlerimiz için Meclis'te imzaya açılan ortak metne partisinin imza vermemesine tepki gösterdi.

Açıklamasında, "Terörle mücadelenin bir parti meselesi değil, devlet meselesi olduğunu" vurgulayan Erol, "O bildiriye ben imza atıyorum. Unutulmamalıdır ki ülke de devlet de hepimizin" ifadelerine yer verdi.

CHP'li Gürsel Erol'dan partisine "terör" tepkisi - Resim : 1

BARIŞ YARKDAŞ: CHP, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YA KARŞI TAVRINI GÖSTERMELİ

Gürsel Erol'un açıklamasına tv100.com yazarı Barış Yarkadaş da destek verdi.

CHP'nin tavrını doğru bulmadığını belirten Yarkadaş, şu ifadelerle eleştirdi:

"CHP’nin TBMM’de grubu bulunan partiler için imzaya açılan bildiriye imza atmama tavrını doğru bulmuyorum. CHP, terör örgütü PKK’ya karşı tavrını net bir şekilde göstermeli, hükümete yönelik siyasi taleplerini ise 2. bir bildiriyle dile getirmeliydi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler TBMM’ye yine davet edilebilir, genel kurulda özel bir görüşme istenebilirdi. Bunların hiçbiri bildiriye imza atmaya engel değildir. CHP MYK ve TBMM Grubu bu konuda ortak aklı işletebilmelidir."