CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun skandal sözlerine MHP’den ilk tepki: Dokunulmazlık iftira atma özgürlüğü vermez! “Dokunulmazlıklar kürsü ile sınırlı kalmalı"

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TSK hakkındaki iftiraları sonrası MHP’den ilk yanıt geldi. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Milletvekili dokunulmazlığı, hiç kimseye suç işleme, iftira atma özgürlüğü vermez” dedi. Yıldız, ayrıca Gürkan Hacır aracılığıyla tv100 ekranlarında özel bir mesaj da yolladı.

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun skandal sözlerine MHP’den ilk tepki: Dokunulmazlık iftira atma özgürlüğü vermez! “Dokunulmazlıklar kürsü ile sınırlı kalmalı"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik iftiralarının ardından CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı.

Tanrıkulu’nun skandal sözlerine Millî Savunma Bakanlığı'ndan da tepki geldi. MSB’nin açıklamasında "Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Bu iftiraları atanlar en hafif tabiriyle gaflet ve delalet içindedirler" denildi.

Sezgin Tanrıkulu'nun tv100'de Cansu Canan'ın Özgür İfade programına telefonla bağlanarak TSK hakkındaki iftiraları sonrası MHP’den ilk yanıt geldi. MHP’li Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Tanrıkulu’na tepki gösterdi. Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

tv100'de yayınlanan Özgür İfade Programının canlı yayınına telefonla bağlanarak, TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız" ifadesinden sonra; Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi? 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan Bu ordu değil mi?. 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan...  Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var.  15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi?  AİHM kararıyla sabit hale gelen..." sözleri nedeniyle; Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçlarından soruşturma açıldı. Milletvekili dokunulmazlığı, hiç kimseye suç işleme, iftira atma özgürlüğü vermez. Dokunulmazlık yeniden düzenlemeli ve kürsü ile sınırlandırılmalıdır” dedi.

 

MHP’DEN tv100’E ÖZEL TANRIKULU AÇIKLAMASI: BİZİM TAVRIMIZ BELLİDİR

MHP’li Feti Yıldız, Gazeteci Gürkan Hacır’a tv100 ekranlarında aracılığıyla mesaj gönderdi. Gazeteci Gürkan Hacır, Feti Yıldız ile olan görüşmesini anlattı. Hacır, Yıldız’ın “Savcılıktan bize fezleke geldiği anda önce komisyonda ardından Genel Kurul’da değerlendirilecektir. Bizim tavrımız bellidir.” dediğini aktardı.