CHP'nin İzmir adayı kim olacak? Barış Yarkadaş'tan dikkat çeken kulis: O ilin belediye başkanının İzmir adaylığı ciddi bir şekilde değerlendiriliyor

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için partide ciddi bir şekilde değerlendirildiğini söyledi. Eski CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ise Çerçioğlu'nun İzmir'e adaylığının konuşulmasına "Aklınızdan bile geçirmeyin. İzmir'de bu işi yapacak kadınlarımız var. İzmir'in kadınlarını yok saymayın" diyerek tepki gösterdi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, hukukçu Mücahit Birinci, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler programda masaya yatırıldı. 

"AYDIN BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN CİDDİ BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR"
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla ilgili önemli bir kulis bilgisi paylaşan Yarkadaş "Partideki çeşitli arkadaşlarımızı aradım bu bilgiyi doğruladılar Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ciddi bir şekilde değerlendirildiğini söylediler. İzmir’e Özlem Çerçioğlu kaydırılırsa Aydın ne olacak dedim. Aydın için de CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın isminin konuşulduğunu söylediler. Eğer Özlem Çerçioğlu yerinde kalırsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yüksel olacak." ifadelerine yer verdi.

BAYIR: AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN
Eski CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Aydın'ın topuklu efesi İzmir'e Başkan olacakmış! Aklınızdan bile geçirmeyin. Şahsına, emeğine saygımız sonsuz. Ancak, İzmirliler olarak, sadece kadın olduğu için aday gösterilecek ise, İzmir'de bu işi yapacak kadınlarımız var. İzmir'in kadınlarını yok saymayın" dedi.