Çiftçilere 10 milyon TL'lik destek! Bakanlık ödemelere başladı. Yararlanacak çiftçi sayısı açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Kastamonu'da 207 çiftçiye ödeme yapıyor. Bireysel Sulama Sistemleri Destekleme Projesi kapsamında 10 milyon TL hibe desteğine hak kazananlar belli oldu. Yakında hesaplarda olacak.

Çiftçilere 10 milyon TL'lik destek! Bakanlık ödemelere başladı. Yararlanacak çiftçi sayısı açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2023 yılı Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde yüzde 50 Hibeli Bireysel Sulama Sistemleri Destekleme Projesi sonuçları nihayet açıklandı. Kastamonu'da proje çerçevesinde 210 çiftçi desteklemeye hak kazanırken, 207 çiftçi ile destekleme sözleşmesi imzalandı.

10 MİLYON TL ÖDEME YAPILACAK

Toplamda 20 milyon TL olan proje bütçesinde yüzde 50 hibe desteği ile 10 milyon TL, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından karşılanacak. Bu çerçevede sözleşme imzalamaya hak kazanın çiftçiler ile Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu arasında hibe sözleşmesi imzalandı.

HİBE SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen İmza törenine Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Su Yönetimi Genel Müdürü Arife Sever ile birlikte il protokolü katıldı. Açılışta konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının önemini vurgulayarak, devam eden proje uygulamaları hakkında bilgi verdi. Konuşmanın ardından hibe almaya hak kazının çiftçiler ile hibe sözleşmeleri imzalandı.