Çifte bayram yaşayacaklar! Kamu işçilerinin yüzünü güldüren haber geldi. Bu tarihte hesaplarınızı kontrol edin

Asgari ücret zammı sonrası kamu işçilerine yapılacak ödemenin tarihi ve miktarı da belli oldu. Kurban Bayramı öncesi hesaplara yatacak olan bu ödemeler kamu işçisine çifte bayram yaşatacak.

Çifte bayram yaşayacaklar! Kamu işçilerinin yüzünü güldüren haber geldi. Bu tarihte hesaplarınızı kontrol edin

Dün açıklanan asgari ücret zammı sonrası kamu işçilerine ödenecek olan ikramiyelerin tarihi netleşti. Aktarılan son dakika bilgilerine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete karar yayımlandı.

İLK ÖDEME VE İKİNCİ ÖDEMEDE TARİHLER BELLİ

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere bu yıl ilave tediye ödemenin birinci yarısı 23 Haziran tarihinde yapılacak. Ödemelerin diğer yarısı ise 18 Aralık’ta hesaplara yatacak.

MAAŞA GÖRE FARKLI ÖDEME

Asgari ücretle çalışan bir işçinin 13 günlük ödemesi net brüt 4 bin 336 TL, net 3 bin 100 lira olacak. Hesaplara bu ay yapılacak en düşük ödemenin 3 bin 100 TL olacağı açıklandı. Maaşı brüt 15 bin olan işçiye ise bu ay 13 günlük ödeme olarak brüt 6 bin 500, net 4 bin 646 TL verilecek. Kamu işçileri 52 gün üzerinden bu yıl en az brüt 17 bin 347, net 12 bin 401 lira ikramiye alabilecek.