Cihat Yaycı 2 bölgeyi işaret etti: Türkiye'nin 816 yıllık ihtiyacı karşılar, bizim geleceğimiz orada!

tv100'ün ilgiyle izlenen Günün Gündemi programında Cihat Yaycı, gaz hidartlarla ilgili "Bizim geleceğimiz orda. Karadeniz'de gaz hidrat 272 yıllık doğal gazımızı karşılıyor. Doğu Akdeniz'de gaz hidrat yatakları Türkiye'nin 544 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılıyor. 816 yıllık bir doğal gaz ihtiyacımız karşılayacak gaz hidratlar var" dedi.

Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına TÜRKDEGS Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı konuk oldu. Yaycı, Karadeniz ve Doğu Akdeniz'deki geleceğin enerji kaynağı gaz hidartlarla önemli açıklamalarda bulundu.

"YETKİLİLERE SESLENİYORUM"
Yaycı "Burada tabi çok acı bir durum var. Çok üzülüyorum. 22 Aralık 2020'den itibaren biz Doğu Akdeniz'de Antalya Körfezi'ne hapseden Yunanlıların ön gördüğü Sevilla haritasının dışına çıkmadık. Buradan yetkililere sesleniyorum. Günlük hesaplar uğruna 'Yunan'la iyi geçinceğim, AB'yi karşıma almayacağım' diye gelecek neslin zenginliğini gavura teslim etmeyin. Bu kadar net. Gavura teslim etmeyin. Şimdi Karadeniz'de sorun yok." ifadelerini kullandı.

"816 YILLIK BİR DOĞAL GAZ İHTİYACIMIZ KARŞILAYACAK GAZ HİDRATLAR VAR"
Yaycı "Bu gaz hidratlar, buzlaşmış petrol ve doğal gaz demek. Bu denizin tabanında bulunuyor. Bunu çözelttiğiniz zaman bir birim gaz hidrat 164 birim doğal gaz oluşturuyor. Müthiş bir şey! Türkiye gaz hidrat zengini devlet, bir ülke. Bizim geleceğimiz orda. Karadeniz'de gaz hidrat 272 yıllık doğal gazımızı karşılıyor. Doğu Akdeniz'de gaz hidrat yatakları Türkiye'nin 544 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılıyor. 816 yıllık bir doğal gaz ihtiyacımız karşılayacak gaz hidratlar var. Önümüzdeki birkaç sene içinde bunları çıkarılabilir teknolojiye geçilecek." şeklinde konuştu.