Cihat Yaycı'nın "Kıbrıs uyarısı" Yunanistan basınında!

tv100.com yazarı Cihat Yaycı'nın KKTC'de yaşanan son gelişmeleri yazdığı ve Türkiye hükümetine önlem alınması çağrısı yaptığı yazısı Yunanistan medyasında yer aldı.

Cihat Yaycı'nın "Kıbrıs uyarısı" Yunanistan basınında!

tv100.com yazarı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı'nın dün yayımlanan "KKTC'de iç cepheyi sağlamlaştırmak lazım yoksa KKTC Türk'ün elinden kayar gider..." başlıklı yazısı Yunanistan'ın Armyvoice isimli yayın kuruluşunda yayımlandı.

Yaycı'nın Kıbrıs'ta "Türklerin varlığına tehlike oluşturan gelişmeleri" aktardığı ve "Bugün Yunanistan ve GKRY’deki siyasi hareketlerin en sağ ucundan en sol ucuna kadar tüm partiler Kıbrıs’ın Yunanistan ile birleşmesini yani Enosis’i desteklemektedir" diyerek önlem alınması çağrısı yaptığı yazıyı Armyvoice "'Mavi Vatan'ın emekli Türk öncüsü, işgalcilerin kaybedeceği konusunda uyarıyor - Neden Yunanları ve Yahudileri suçluyor?" diyerek verdi.

Cihat Yaycı'nın "Annan Planı referandumu sonrasında ortaya çıkan düzende AB, Yunanistan ve Rum yönetiminin ilk hedefi eğitim sistemi oldu" değerlendirilmesine yer verilen haberde yazının tamamına yer verildi.