Çin’den ABD’nin o raporuna sert tepki: Gerçekler, ‘ABD’nin tam bir yalan imparatorluğu’ olduğunu kanıtladı

ABD, Çin’i bilgi manipülasyonu çabalarına milyarlarca dolar para harcamakla suçlayan bir rapor hazırladı. Söz konusu rapora Çin Dışişleri Bakanlığından sert tepki geldi. Bakanlığın açıklamasında, “Gerçekler, ‘ABD’nin tam bir yalan imparatorluğu’ olduğunu defalarca kanıtlandı” denildi.

Çin’den ABD’nin o raporuna sert tepki: Gerçekler, ‘ABD’nin tam bir yalan imparatorluğu’ olduğunu kanıtladı

Çin ile ABD arasında yaşanan gerginliğe bir yenisi eklendi. ABD’nin Çin’i bilgi manipülasyonu çabalarına her yıl milyarlarca dolar para akıtmakla suçladığı rapor, iki ülke ilişkilerinde gerilime neden oldu. Söz konusu rapor hakkında Çin Dışişleri Bakanlığından sert bir açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yayımlanan raporun gerçekleri göz ardı ettiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Gerçekler, ‘ABD’nin tam bir yalan imparatorluğu’ olduğunu defalarca kanıtlandı” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Perşembe günü yayımlanan bir raporda, Çin'in sansür, veri toplama ve yabancı haber kaynaklarını gizli satın alma yoluyla küresel medyayı manipüle ettiği belirtilmiş, temmuz ayında ise Microsoft ve Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Çinli hacker grubunun ABD devlet kurumlarının da aralarında bulunduğu en az 25 kurumun e-mail hesaplarına sızdığı bildirilmişti.