2017'den beri karantinadalar! Nedeni ise yürek burktu

Çin’in Wuhan kentinde Aralık 2019’da ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran Koronavirüs yüzünden pandemi ilan edilmişti. Aylarca evlerimize kapandık, hayatımıza maske-mesafe-hijyen üçlüsü dahil oldu. Bir de pandemiden çok önce karantina ile tanışanlar var. Tıpkı Corbett ailesi gibi…

2017'den beri karantinadalar! Nedeni ise yürek burktu

2019 yılında dünyayı saran koronavirüs yüzünden binlerce kişi karantinaya alındı. Çoğu insan için korkutucu bir kelime olan 'karantina' Rachel Corbett için ise alışıldık bir kelime.

İki çocuk annesi Rachel, dünya genelinde pandemi ilan edildiğinde ve yaşadığı şehir Londra’da karantina duyurulduğunda “İlk düşüncem ‘dünyamıza hoş geldiniz’ oldu” diyor.

Dünyanın geri kalanından soyutlanmış bir hayat, Rachel ve ailesi için deyim yerindeyse yaşam biçimi olmuştu. Rachel, öğretmen eşi Pete, 9 yaşındaki kızı Suki ve 6 yaşındaki Betsie kendi karantinalarına daha 2017 yılında başlamıştı.

Tüm dünya pandemi sebebiyle evlere kapanmak zorunda kalırken, Wiltshire'daki Corbett ailesi kalabalıktan uzak durmak ve kusursuz hijyen standartlarını korumak gibi önlemleri yıllardır uyguluyordu.

 2017 yılından beri karantina hayatı yaşıyorlar

Bu sorunun cevabı ailenin ilk çocuğu olan Suki ile ilgili. Suki’ye henüz 4 yaşındayken beyaz kan hücrelerine saldıran bir kanser olan Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) teşhisi kondu. Bu, basit bir soğuk algınlığının bile Suki’nin hastanelik olmasına neden olabileceği ya da suçiçeği gibi hemen her çocuğun geçirdiği hastalıkların onu öldürebileceği anlamına geliyordu.

 

Kaynak: Hürriyet