Çitlerden atlayıp ata içirdikleri madde hayvan hakları savunucularını isyan ettirdi. Siz hiç mi insanlıktan nasibinizi almadınız

Bir çiftlikte akşam saatlerinde yaşanan olay hayvan hakları savunucularını ve tüm sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Çitlerden atlayan bazı saldırganlar çiftlikteki atlara içki içirip bu anları kayda aldı. Sosyal medyada yayılan görüntülere büyük tepki yağdı.

Çitlerden atlayıp ata içirdikleri madde hayvan hakları savunucularını isyan ettirdi. Siz hiç mi insanlıktan nasibinizi almadınız

Olay, 24 Temmuz Pazartesi günü saat 21.00 sıralarında Livingston yakınlarındaki Almond Valley Heritage Centre'de meydana geldi. Çitlerden atlayıp merkeze giren bir kişi atlara içki içirdi. Bunu yaparken o anları kamera ile kaydetti.

Merkez, sosyal medya hesaplarından detayları paylaştı ancak polisi olaya dahil edip etmedikleri belli değil.

"TAMAMEN SORUMSUZCA"

Sosyal medya hesaplarında, "Bu doğru değil!! Bu gece birinin eline alıp geldiği içkiyi atlarımızdan birine içmeye çalıştığına dair çok sayıda mesaj aldık. Tamamen sorumsuzca, bu atlar için ciddi sorunlara neden olabilir. İnsanların atlarımızı beslemesine veya içki içirmelerine izin vermiyoruz, çünkü bu onları çok hasta edebilir." ifadelerini kullandı.

Yüzlerce vatandaş gönderi karşısında şok oldu ve kimsenin bu kadar sorumsuz olabileceğine inanamadı. Hayvan hakları savunucuları yaşananlar karşısında sessiz kalmadı. Sosyal medyadan gönderiye yorum yaparak tepkilerini belli ettiler.

Hazel McDonald: "Geceleri mülkünüzü korumak için biraz yardıma ihtiyacınız olabilir. Son saatlerde kimsenin gelip hayvanlara zarar vermeyeceğinden ve potansiyel olarak onlara zarar vermeyeceğinden emin olmak için elimden geldiğince gönüllü olarak yardım ederim"

Laura Anderson: "Bu kesinlikle şok edici!! Bunu ne tür bir insan yapar!"

Fern Purdie : "Kesinlikle aşağılık, birinin bunun kabul edilebilir olduğunu düşünmesi ne kadar üzücü."