Çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi! E-Devlet'ten başvuru yapıp PTT'den her ay ödeme alabilirsiniz. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için destek ödemeleri yapıyor. Çocuklarını okutan aileler için aylık 4350 TL nakit desteği ödemesi müjdesi duyuruldu. Başvurular e-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Çocuğu okula giden ailelere destek ödemesi! E-Devlet'ten başvuru yapıp PTT'den her ay ödeme alabilirsiniz. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden ailelere yönelik destek ödemelerini duyurdu. Bakanlık, ihtiyaç sahibi ailelere ve bireylere düzenli destek sağlamayı sürdürmektedir. Sosyal destek programları, kişilerin yaş, maddi durum ve özel ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösterirken, bu yardımlar sadece maddi değil, aynı zamanda kişilerin sosyal hayata tekrar kazandırılmasını da amaçlamaktadır.

SED ÖDEMELERİ YAPILIYOR

SED ödemesi, Aile Bakanlığı tarafından okula giden çocukları desteklemek amacıyla verilmektedir. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite çağındaki çocukların ailelerine yönelik bu destek ödemeleri, çocukların birçok ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamaktadır.

ÖDEME MİKTARI ARTTI

Okul öncesi (ana sınıfı) çocuklar için yapılan 2059 TL'lik ödeme, yeni düzenlemeyle birlikte 2421 TL olarak belirlendi. İlköğretim çağındaki çocuklara yönelik destek ödemesi ise önceki 3090 TL'lik tutardan yeni düzenlemeyle birlikte 3632 TL olarak güncellendi.

Ortaokul çağındaki çocuklar için yapılan 3295 TL'lik yardım ise yeni düzenlemeyle birlikte 3874 TL'ye yükseltilecek. Yükseköğretim (üniversite) düzeyindeki çocuklar için sağlanan destek ödemesi de önceki 3078 TL'den 4358 TL'ye yükseltildi.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

SED ödemelerine başvuruda bulunmak için ilçenizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na dilekçe vermeniz yeterli olacaktır. Ayrıca, e-devlet üzerinden de başvurunuzu kolayca tamamlayabilirsiniz.