Hemşire böyle yakalandı

Fakir çocukların kullanması için bulundurulan ilaçları dolaptan çalan hemşire güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Hemşirenin sürekli olarak çocuklarının ilaçlarını kullandığı açıklandı.

Hemşire böyle yakalandı

İngiltere Newcastle'da Kraliyet Victoria Hastanesi çocuk servisinde görevli olan hemşire Laura Howe, fakir çocuklar için dolapta tutulan ilaçları çaldı. Çocukken üç kez kanseri yendiği açıklanan 32 yaşındaki Laura Howe, ilaçların sürekli kaybolmasının ardından kurulan gizli kameralar tarafından yakalandı.

Bazı ilaç şişelerinin sürekli eksilmesinden şüphlenen görevliler, hırsızlık yapan ismi tespit edebilmek için gizli kamera kurdu. Howe'un böyle bir şey yapacağını akıllarına getirmeyen arkadaşlar gördükleri manzara karşısında adeta şoke oldu. Howe, her fırsatta geldiği odada bir ilaçtan alarak kullanıyordu.

Bazı ilaçların eksildiğinin fark edilmemesi için üzerine su eklediğini itiraf eden hemşirenin görevine son verildi. Özellikle sıvı ilaçları su ile seyreltmesinin oldukça tehlikeli olduğu vurgulanırken, test edilen şişelerde yüzde 100 olması gereken oranın yüzde 71, yüzde 45 ve yüzde 25 olduğu ortaya çıktı.

Suçunu itiraf etti

Howe, bir yıl boyunca ilaç kullandığını kabul ederken, günde bir ya da iki kez kodein çektiğini itiraf etti. “Acıyı uyuşturmak için bir veya iki kez oramorf aldım" diyen Howe, yaşadığı sorunlar nedeniyle zihinsel ağrı çektiğini ileri sürdü. Hemşire, ilaçları doldurmak için sterilize su kullandığını kaydetti.

Mahkeme, Howe'un ilk olarak meslekten men edildiğini ancak zor şartlar altında çalıştığı için başka bir kurumda aynı görevle çalışabileceğine hükmetti.