Çocuklar göz göre göre ölüyor! Korkunç akım bir çocuğun daha canını aldı

Sosyal medyada hızla yayılan "Choking Challenge" adlı trend 12 yaşındaki kızın hayatını kaybetmesine sebep oldu. 12 yaşındaki Milagros Soto odasına astığı ipi kafasına geçirerek akıma uyum sağlamak istedi. Kendini ipten geri çekemeyen kız hayatını kaybetti. Bugüne kadar bu akımdan sadece Sotto değil 14 yaşındaki Leon Brown ve 12 yaşındaki Archie Battersbee’de hayatını kaybetti.

Çocuklar göz göre göre ölüyor! Korkunç akım bir çocuğun daha canını aldı

12 yaşındaki Arjantinli Milagros Soto "Choking Challenge" adlı akıma uymak isterken hayatını kaybetti. Küçük kız odasına astığı ipi kafasına geçirerek trende uymak istedi fakat kendini geri çekemedi.

 Çocuklar göz göre göre ölüyor! Korkunç akım bir çocuğun daha canını aldı - Resim : 1
UZMANLAR UYARDI

Uzmanla ise "Baygınlık Meydan Okuması" denilen trende karşı insanları uyardı. Uzmanlar, bayılana kadar nefesi tutmanın, beyin hasarı ve ölüm gibi sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

BU AKIMDAN 3 ÇOCUK ÖLDÜ

Arjantin gazetesi Jam Press, Soto'nun trende uymak için boynuna ip doladığını, üç kez bunu yaptığını fakat üçüncü denemede ipi çözemediği için hayatını kaybettiğini söyledi.

Küçük kızın halası ise aynı gazeteye yaptığı açıklamada yeğeninin okuldaki arkadaşlarına uyup böyle bir şey yaptıklarını söyledi. Soto bu trende uyup ölen ilk kişi değil. Yaz aylarında İngiliz Leon Brown (14), ve Archie Battersbee (12) aynı trend yüzünden öldü.