Çocuklar teker teker hastanelik oluyor! Anne ve babaların bilmesi gerek, sakın tükettirmeyin

Endonezya’da cikibul adı ile satışa çıkarılan sıvı nitrojene batırılıp satılan tatlı atıştırmalıklar için uyarılar peş peşe geldi. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamalarda tüketmeyin çağrısında bulundu. Cikibul adlı atıştırmalığı yiyen yaklaşık 25 çocuk çeşitli şikayetlerden dolayı hastaneye kaldırıldı.

Çocuklar teker teker hastanelik oluyor! Anne ve babaların bilmesi gerek, sakın tükettirmeyin

Endonezya’da bugünlerde meşhur olan cikibul adı ile satışa çıkarılan sıvı nitrojene batırılıp satılan tatlı atıştırmalıklar için alarm verildi. Cikibul adlı atıştırmalığı yiyen yaklaşık 25 çocuk çeşitli şikayetlerden dolayı hastaneye kaldırılmasının üzerine Sağlık Bakanlığı yapmış olduğu açıklamasında “Sakın tüketmeyin” uyarısı yaptı. 

Çocuklar teker teker hastanelik oluyor! Anne ve babaların bilmesi gerek, sakın tükettirmeyin - Resim : 1

 

25 ÇOCUK ZEHİRLENDİ

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamasında bu tatlı atıştırmalıkların zararlı olduğunun altını çizdi. Artan vakalar nedeniyle cikibul tüketimi konusunda sürekli bilgilendirme uyarıları yayınlayan Sağlık Bakanlığı, ilk vakanın tespit edildiği Haziran 2022’den 12 Ocak 2023’e kadar cikibul’dan (ciki ngebul) 25 çocuğun zehirlenerek tedavi altına alındığını belirtti. Tüketen kişilerde genellikle mide yanması ya da gıda zehirlenmesi şikayetleri ile hastaneye kaldırıldı.

Çocuklar teker teker hastanelik oluyor! Anne ve babaların bilmesi gerek, sakın tükettirmeyin - Resim : 2