'Çocukluk hayalim' dediği fidanlarını yangından korumak isterken hayatını kaybetti!

Gümüşhane'de son yıllarda gönüllü olarak binlerce fidan diken ve o fidanların bakımı üstlenen 79 yaşındaki Ömer Bulut, otluk alanda çıkan yangına fidanlarını korumak için müdahale etmek istedi. Yaşlı adam alevlerin arasında can verdi.

'Çocukluk hayalim' dediği fidanlarını yangından korumak isterken hayatını kaybetti!

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde yaşamını sürdüren Ömer Bulut (79), geçtiğimiz senelerde 'çocukuk hayalimdi' diyerek kardeşleriyle birlikte yüzlerce binlerce ekmeye ve o fidanların bakımını üstlenmeye başladı.

Sabah saatlerinde ilçenin Kayadibi köyündeki otluk alanda başlayıp kısa sürede büyüyen yangında Bulut, gözü gibi baktığı fidanlarını yalnız bırakmak istemedi ve yanmalarını engellemek için yangın bölgesine mdüdahaleye gitti. Alevlere müdahale etmek isteyen yaşlış adam, bilinmeyen bir sebeple yere yığıldı. Talihsiz adamın cesedi itfaiye ekiplerinin yangını kontrol almasının ardından bulundu. Cansız beden kesin ölüm sebebi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

'Çocukluk hayalim' dediği fidanlarını yangından korumak isterken hayatını kaybetti! - Resim : 1

KAYMAKAMLIKTAN TEŞEKKÜR BELGESİ ALMIŞ

Ömer Bulut, yıllardır gönüllü olarak bakımını üstlendiği fidanları için geçtiğimiz yıllarda Köse Kaymakamlığı'ndan kardeşleri iloe birlikte teşekkür belgesi almış.

'Çocukluk hayalim' dediği fidanlarını yangından korumak isterken hayatını kaybetti! - Resim : 2