Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak geliyor! Meteoroloji’den 17 il için sarı kodlu yağış uyarısı! Sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve rüzgâra dikkat edin!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), aralarında İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir’in de yer aldığı 17 il için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Bu illerdeki vatandaşların sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerekiyor.

Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak geliyor! Meteoroloji’den 17 il için sarı kodlu yağış uyarısı! Sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve rüzgâra dikkat edin!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, değerlendirmelerine göre yarın (30 Eylül Cumartesi) 10 il dışında yurt genelinde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yağış beklenen illerden 17’si için sarı kodlu yağış uyarısı yaptı.

Çok kuvvetli gök gürültülü sağanak geliyor! Meteoroloji’den 17 il için sarı kodlu yağış uyarısı! Sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve rüzgâra dikkat edin! - Resim : 1

SARI KODLU YAĞIŞ UYARISI YAPILAN İLLER

Yağışların sabah saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. Yağış beklenen iller ve en yüksek hava sıcaklıkları şöyle:

Adana: 29

Balıkesir: 24

Bolu: 22

Bursa: 24

Çanakkale: 26

Hatay: 26

İstanbul: 23

Kastamonu: 20

Kocaeli: 25

Sakarya: 25

Tekirdağ: 23

Zonguldak: 21

Bartın: 25

Yalova: 23

Karabük: 24

Osmaniye:28

Düzce: 25

Öte yandan vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli gerektiği belirtildi.

SARI KODLU UYARININ ANLAMI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.