Ülkemiz, havaların ısınmasıyla birlikte bazı hayvanlar için de elverişli bir konuma geliyor... Türkiye'de havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bir hayvanla ilgili en tehlikeli illerimiz arasında yer alan Çorum, Yozgat, Tokat, Sivas, Giresun, Gümüşhane ve Erzurum'da da başlaması gereken bir hazırlık Erzincan ilimizde başladı. Yakın bir tarihte 100'er 100'er ortaya çıkması bekleniyor.
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler havaların ısınması ile birlikte olması muhtemel kene vakalarını engellemek için, kene ısırmalarına karşı halk sağlığını korumak amacıyla Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Belediyenin mücavir alanları içerisinde yürütülen çalışmalarda, mesire alanları başta olmak üzere kenelere karşı ilaçlama faaliyetleri gerçekleştirilerek hastalık riskinin önüne geçilmesi amaçlanıyor.
EKİPLER BİLGİLENDİRİYOR
Öte yandan vatandaşlar keneye karşı uyarılıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yapılan uyarılarda vatandaşların kene ısırmalarına karşı dikkatli olmaları ve şüpheli durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları öneriliyor.
Ekipler, vatandaşları kendi arazilerinde de hijyen ve temizlik kurallarına dikkat etmeleri, hayvanlarının parazit tedavilerini ihmal etmemeleri hususunda uyarıyor.