Bir köyümüz alarma geçti!.. En son 30 yıl önce görüldü!

Çorum’un Koyunağılı köyünde bir inekte kuduz vakası tespit edildi.Durum köylüleri paniğe soktu.

Bir köyümüz alarma geçti!..  En son 30 yıl önce görüldü!

Alınan bilgilere göre Koyunağılı köyünde yaşayan Mithat Özkan adlı köylünün ineği rahatsızlandı.

Hayvan sahibi ineğinin rahatsızlınması üzerine köye veteriner çağırdı. İnekte, kuduz belirtileri üzerine itlaf edildi. İnekten alınan numune yapılan araştırmalar sonucu pozitif çıktı.

Durum üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından köye ekipler gönderildi. Köylülerin süt ve yoğurt gibi ihtiyaçlarını kuduz olan ineğin sahibinden aldıklarını ifade etmeleri üzerine sağlık görevlileri, köyde yaşayanlarla birlikte ineğin rahatsızlandığı gün köye gelen 52 kişiye ve Koyunağılı’nda bulunan hayvanların tamamına aşı yaptı.

Koyunağılı Köyü muhtarı Satılmış Gündoğar ineğin kendi kendine kuduz olduğunu belirtti.

Aşı çalışmalarının devam ettiğini anlatan Gündoğar konuyla ilgili şunları söyledi...

“Dışarından gelen misafirlerle birlikte aşı yapılan sayısı 52 kişi kadar var. Hepsinin aşısı yapılıyor. Allaha şükür herhangi bir olumsuz bir şey yok. İnek nasıl kuduz oldu belirsiz. Köpek mi ısırdı, yabani hayvan mı ısırdı. Ne ısırdığı bilinmiyor. İnsanlarda herhangi bir şey yok. Bugün yine aradılar. Ellerinden gelen şeyi yapıyorlar. İneğin sütünden elde edilen ürünler köy halkına satılıyordu. Köy dışından ürün alanlara da gereken bilgilendirme ve aşı yapıldı.

O gün ineğin bağırdığını söyleyen Ali Erkoçak isekonuyla ilgili şunları söyledi...

"ineğin fotoğrafını çekip gönderiyorlar. Veteriner gelip kuduz diyorlar. Ancak çok bağırdı. Bundan 30 yıl önce falan yine böyle bir olay yaşanmıştı”