Cübbeli Ahmet Hoca'dan tv100'e özel açıklamalar: Ben bağımsız aday olsam... CHP Atatürk partisi olmaktan çıktı! Türkiye’deki sağcılar da berbat solcularda

Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına bağlanan Cübbeli Ahmet Hoca İstanbul Ticaret Odası (İTO) seçimleri ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili "Ben vatandaş olarak konuşuyorum. Suç olarak konuşuyorsam savcılar çağırır. Zaten CHP eski CHP olsaydı bunları konuşmanın bize bir lüzumu yoktu. ‘Devlete seri katil’ diyen bir ekip var ben o ekipten bahsediyorum" dedi. Ünlü siyasetle ilgili "Ben bağımsız girsem kazanırım, birçok yerden. Ben o işlere hayatta girmem" diye konuştu.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Şaban Sevinç ve Fuat Uğur Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İTO seçimlerinde Şekip Avdagiç'e destek istedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'yla ilgili Ünlü "Kaftancıoğlu tarafının desteklediği aday kazanırsa meydana gelecek bütün günahlara ortak olursunuz" ifadelerini kullandı.

tv100 yayınına bağlanan Ünlü'nün açıklamalarından satır başları:
- Ben vatandaş olarak konuşuyorum. Suç olarak konuşuyorsam savcılar çağırır.

"Sağcılar da berbat solcularda"
- Türkiye’deki sağcılar da berbat solcularda. Mesele samimiyet, dürüstlük, dürüstlük olduktan sonra Allah ‘Çalışana veririm’ diyor. Ahirete yönelik konuşmuyorsak, davasında samimi olan sağcıysa da solcuysa da kazanır.  Hakiki solcular ideolojik değilse, onun bunun uşağı değilse lükse kaçmazlar, giyimlerinde kuşamlarında paylaşmacı olurlar. Üretimi desteklerler, emperyalizme karşı olmaları gerekir. 

"Milli konulara daha çok önem veriyorum"
- Benim şu anda çıkışlarımın ekseriyeti milli konulara daha çok önem veriyorum. Vatan bölünmesin, burada tehlike büyük, dış güçlerle irtibatı olanlara prim verilmesin.

" ‘Devlete seri katil’ diyen bir ekip var"
- Zaten CHP eski CHP olsaydı bunları konuşmanın bize bir lüzumu yoktu. Ben bütün solcuları demiyorum, ben orada isim vermişim ‘Devlete seri katil’ diyen bir ekip var ben o ekipten bahsediyorum. Ben burada CHP demedim, tüm solcuları demedim. 

" Biz aynı gemideyiz bu gemi de su almaya başladı"
- Dindar geçinenler hayatına İslam’ı tatbik edemezlerse, lükse düşerlerse ehliyet ve liyakati terk ederlerse Müslümanlarda çöker. Biz aynı gemideyiz bu gemi de su almaya başladı burada milli olanlarla biz her türlü birliğe hazırız isterse aynı dinden olmayalım.

"Ben artık bunlara bakacak halden çıktım"
- ‘Gavurlar iktidara gelsin’ derken biz millete diyoruz ki ‘Vatanın bölünmemesi, beka sorunu, açlığa sonuna kadar sabır edelim’ diyoruz senelerdir bunu anlatıyoruz topluma ama tencere kaynamazsa adam vatanın bekası falan dinleyecek hali kalmaz. Burada hükümetler gelir, gider. Partiler bir vizyondur, değiştirir. Ben artık bunlara bakacak halden çıktım. Başımızda gözüken saiklerimizi de muvaffak etsin doğru yolu buldursun. 

"İlla şalvar cübbeyle milli olunmaz"
- Milli olanların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim tarikattan gayri milli adam var mıdır, vardır. İlla şalvar cübbeyle milli olunmaz. (İsmailağa Cemaati’nden) Gayri milli adam aday olsa, bu tarafında da milli bir adayı olsa namazsız abdestsiz ben o zaman bu adam ‘vatanı satmaz’ derim, öbürü hacı hoca ‘satabilir, tehlikesi var, bu adamın sıkıntısı var’ derim. Ben bunu diyecek kadar dürüst bir adamım.

"Ben bağımsız girsem kazanırım"
- Yakışıklı'nın 'Siyasetin alanına bu denli girmeniz ne kadar doğru? ' sorusuna Ünlü "Ben bağımsız girsem kazanırım, birçok yerden. Ben o işlere hayatta girmem. Allahta büyük konuşturmasın. Şu anda desen ki bütün Türkiye'yi sana teslim ettik sen yönet, vallahi billahi hiç gireceğim iş değil" yanıtını verdi.

Brezilya'daki solcularla ilgili ne demişti?
Brezilya'da seçimleri solcu Luiz Inácio Lula da Silva'nın kazanmasına Türkiye'deki solcuların "sevindiğini" belirten Ahmet Mahmut Ünlü “Brezilya’da solcular kazanıyor buradaki solcular seviniyor ‘yakında biz de kazanacağız’ diye. N.h kazanırsınız. Siz Brezilya’nın solcusu gibi değilsiniz ki sizde her yol var. HDP’cilik var PKK’cılık var DHKPC’lik var ondan sonra 'solcuyuz solcuyuz'. Sosyalistim mosyalistim. Sosyalistsen bir ekmeği yarıya böl de komşuna ver. Ben de diyeyim ki fakire fukaraya acıyor. Sen olmuşsun eşkıya evinde bomba çıkıyor. Milleti öldürecek sosyalist olmuş. Bana mı yutturacaksınız.” ifadelerini kullanmıştı.