Cumhur İttifakı Adana adayı Fatih Mehmet Kocaispir tv100'e konuştu: 1 Nisan’dan itibaren Adana’da bir masa kurmak istiyoruz

Okan Bayülgen'in sunduğu "Kimi Seçiyoruz" programında Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, 1 Nisan'dan itibaren Adana'da bir masa kurmayı hedeflediklerini belirtti. Bu masanın, Adana'nın geleceğini şekillendirmek isteyen herkesin katkı sağlayabileceği bir platform olmasını ve demokratik yönetim anlayışının yeniden egemen olmasını amaçladıklarını vurguladı.

Seçim yarışı Okan Bayülgen’in soruları ve sohbetiyle daha da heyecanlı hale geliyor. Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir konuk oldu. 

“ADANA’NIN YENİ BİR BAŞLANGICA İHTİYACI VAR. ADANA HAK ETMEDİĞİ BİR YERDE” 
Kocaispir "Yeni dönemle ilgili şunu söylüyoruz; Adana’nın yeni bir başlangıca ihtiyacı var. Adana hak etmediği bir yerde ve yıllardan beri kaybettiği bu dönemi, bu ekonomik, sosyal kültürel zenginliği tekrar daha üst düzeyde yerine koyabilmesi için yeni bir bakış açısı ortaya koymak istiyoruz." ifadelerine yer verdi. 

“1 NİSAN’DAN İTİBAREN ADANA’DA BİR MASA KURMAK İSTİYORUZ”
"1 Nisan’dan itibaren Adana’da bir masa kurmak istiyoruz" diyen Kocaispir "Bu masa Adana ile ilgili güzel bir şeyler söylemek isteyen, Adana’yı geleceğe taşımak isteyen herkesin konuşabileceği, katkı sağlayabileceği bir masa olsun. Demokratik yönetim kültürü tekrar egemen olsun. Ortak akıl devreye girsin ve Adana kaybettiği yıllarına bir an evvel tekrar kavuşsun ve Türkiye çapında tekrar gündemi belirleyen şehir olsun istiyoruz." dedi. 

“ADANALI ARTIK YENİ BİR BAŞLANGIÇ İSTİYOR”
Sözlerini sürdüren Kocaispir "Adanalı artık gerçekten yeni bir başlangıç istiyor. Adana geçmişteki o azametli, ihtişamlı günlerine dönmeli, çevresinde bir zamanlar önde olduğu fakat maalesef şimdi daha geriden takip ettiği kentlerin ve şehirlerin önüne geçmeli. Hiç kimseyi rahatsız etmeden, hangi görüşten olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan Adana, Büyükşehir, ilçe Belediyesi, yerel dinamiklerin imkanları ve diğer taraftan da hükümetin, kurumların imkanları birleşsin ve artık şaha kalksın istiyoruz." diye konuştu. 

“YAKIN ZAMANDA YAPTIRDIĞIMIZ ANKETLERDE ÖNE GEÇTİK”
Bayülgen'in "Anketlerdeki durum neydi ve şimdi ne oldu?" sorusuna Kocaispir "Anketlerdeki ilk çıkışta biz geride görünüyorduk fakat yakın zamanda yaptırdığımız anketlerde öne geçtik ve bunu bekliyorduk biz zaten. İnşallah 31 Mart itibariyle de biz kendimizden eminiz seçimi kazanacağız ve inşallah Adana’da yeni bir hizmet dönemi başlayacak." yanıtını verdi. 

“TRAMVAY HATTININ ARTIK ADANA’YA GELMESİNİ İSTİYORUZ”
Bayülgen'in "Trafik çilesi bitecek diyorsunuz" sözleri üzerine Kocaispir "Evet çünkü Adana artık İstanbul’u aratmıyor. Bir yerde bir yere ulaşmak artık çileye dönüştü. Bu sebeple artık Adana’nın ulaşım meselesine çok köklü, esaslı bir bakış açısı getirmek şart oldu. Tramvay hattının yani raylı sistemin artık Adana’ya gelmesini istiyoruz. Kısmet olursa mevcut metro hattının Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesini istiyoruz." dedi. 

“METROBÜS HATTI GETİRİYORUZ, ADANA TRAFİĞİNİ TEK ELDEN YÖNETECEK BİR MERKEZ KURMAK İSTİYORUZ” 
Kocaispir vaatlerini "Adana’da yenilikçi bir proje olarak metrobüs hattı getiriyoruz. İsmi “Adabüs”. Biz artık Adana’da motosiklet ve bisiklet yollarını kalıcı ve devamlı hale getirmek istiyoruz. Adana trafiğini tek elden yönetecek bir merkez kurmak istiyoruz. Adana trafik merkezini kurmak istiyoruz." diyerek anlattı.

"İSTANBUL SORUNLARININ KÖKÜNDE PLANSIZLIK YATIYOR"
Bayülgen'in "Vizyon 2050 nedir?" sorusunu Kocaispir "İstanbul’da yaşadığımız sorunların hepsinin kökünde bir plansızlık yatıyor. İstanbul ölçeğinde olup 2030-2050 vizyon planı olmayan şehir sayısı dünyada çok az. Bu tip planları da aslında dünyada İPA benzeri daha hibrit organizasyonlar çalışıyor. İstanbul Planlama Ajansı tam böyle bir siyasi irade. Bu kentin öncelikli kendi sorunlarını, kentin aktörleriyle konuşan, kentin karar alma mekanizmalarını demokratikleştirme niyeti olan bir iradeye ihtiyacı vardı." diyerek cevaplandırdı.

“ADANA’DA ÇOK BÜYÜK 2 TANE PLAJ YAPMAK İSTİYORUZ”
Kocaispir vaatleriyle ilgili "Adana’da deniz olduğundan birçok insanın haberi yok. Adana’da 88 kilometre uzunluğunda sahil şeridi var. Yumurtalık ve Karataş hattında Adana’daki insanlarımızın ve çevredeki insanlarımızın gelip güzel vakit geçirecekleri çok büyük 2 tane plaj yapmak istiyoruz. Hali hazırda devam eden projeler var. Bu projeleri geliştirmek istiyoruz ve Adana’yı denizle buluşturmak istiyoruz." dedi.

“0-7 YAŞ ARASINDA ÇOCUĞU OLAN ANNELERİMİZİN TOPLU TAŞIMADAN ÜCRETSİZ FAYDALANMALARINI SAĞLAYACAĞIZ"
Kocaispir sözlerinin devamında "Adanakart diye bir şey ortaya koyuyoruz. Gençler ve kadınları özellikle önemsiyoruz. 0-7 yaş arasında çocuğu olan annelerimizin toplu taşımadan ücretsiz faydalanmalarını sağlayacağız bu kart ile. Gençlerimizin bu kartlarına ayda 101 lira yükleyerek bir ay boyunca tüm ulaşım imkanlarından faydalanmalarını istiyoruz. Emeklilerimize bu kart ile ilk 25 metreküp doğalgazı ücretsiz vereceğiz." ifadelerine yer verdi.