Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum Sarıyer'de ‘Gençlik Festivali’ne katıldı

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Sarıyer’de düzenlenen ‘Gençlik Festivali’ programına katıldı. Festival programının sonunda gençlerle bir araya gelen Murat Kurum, “Gençlerle birlikte yol yürümeyi istiyorum. İstanbul’da İstanbul’un gençliğiyle beraber inşallah geleceğimizi inşa edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum Sarıyer'de ‘Gençlik Festivali’ne katıldı

Festival programı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurum, “Gençlerin geleceğe güvenle bakacağı bir İstanbul hayal ediyoruz. Ve bu hayali de gençlerle birlikte geçireceğiz. Bu hayalde çocuklarımız, gençlerimiz geleceğe umutla bakacak. Onlar için işte böyle konserlerimizi, festivallerimizi düzenleyeceğiz. Beraber karar alacağız. Oluşturacağımız Gençlik Meclisi ile birlikte o kararları orada alacağız ve gençlerle birlikte uygulayacağız. Ben onlarla birlikte yol yürümeyi istiyorum. Onlarla birlikte karar almayı, o hayalleri birlikte gerçekleştirmeyi istiyorum. El birliğiyle İstanbul’umuzu inşallah Türkiye yüzyılının parlayan şehri yapacağız" dedi.

Murat Kurum sözlerine “Sizlerin bu coşkusunu, bu heyecanını görmek emin olun bizleri de çok mutlu ediyor. Aslında bütün hayalimiz sizlerle birlikte güzel bir yol yürümek. Bugün de sizleri görmek istedik, sizlere selam vermek istedik. Eğlencenize kaldığınız yerden devam edin istiyoruz. Hepinizi çok seviyoruz” şeklinde devam etti.

 

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum Sarıyer'de ‘Gençlik Festivali’ne katıldı - Resim : 1

“GENÇLERİMİZ GELECEĞE UMUTLA BAKACAK”

Festival programının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurum, “Bugün gençlerimiz için ‘En Genç Festivali’ düzenledi arkadaşlarımız, sağ olsunlar. Gençler bizim hem geleceğimiz, hem bugünümüz. Gençlerimiz için biz her zaman en güzelini, en iyisini hayal ediyoruz. Ve o hayali gerçekleştirmek için de bu mücadeleyi yapıyoruz. İstiyoruz ki onlara tertemiz bir gelecek sunalım. Yani yeşiliyle, yeşilin arttığı, mavinin korunduğu ve bu anlamda deprem riski olmayan, ulaşım çilesi olmayan ve gençlerin geleceğe güvenle bakacağı bir İstanbul hayal ediyoruz. Ve bu hayali de gençlerle birlikte geçireceğiz. Bu hayalde çocuklarımız, gençlerimiz geleceğe umutla bakacak. Onlar için işte böyle konserlerimizi, festivallerimizi düzenleyeceğiz. Beraber karar alacağız. Oluşturacağımız Gençlik Meclisi ile birlikte o kararları orada alacağız ve gençlerle birlikte uygulayacağız. Ben onlarla birlikte yol yürümeyi istiyorum. Onlarla birlikte karar almayı ve o hayalleri birlikte gerçekleştirmeyi istiyorum. Ve bunu da her yerde, her ortamda ifade ediyorum. Bugüne kadar da biz hep gençlerimizle birlikte yol yürüdük. Çünkü onlar emin olun her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Yani iyi bir geleceği hak ediyorlar, yeşil bir İstanbul’u hak ediyorlar. İstanbul’un her yerinde geleceğe güvenle bakacakları, çalışabilecekleri, spor yapabilecekleri, eğlenebilecekleri bir İstanbul’u istiyorlar. Biz de bunun mücadelesini vereceğiz. İşte böyle konserlerimizi, böyle organizasyonlarımızı İstanbul’da düzenleyeceğiz. Festivallerin şehri İstanbul olacak. Hem yerel hem uluslararası organizasyonları yapacağız. Dünyanın en büyük sanatçılarının, en önde en gözde sanatçılarının gelip buraya konserler vereceği, İstanbul’un gençliği ile birlikte olacağı, yine İstanbul’da dünyanın en önde bilim insanlarının buraya geldiği ve gençlerimizi yetiştirdiği deney atölyeleri kuracağız. İstanbul’da oluşan teknoparklara yenilerini ekleyerek, İstanbul’da İstanbul’un gençliğiyle beraber inşallah geleceğimizi inşa edeceğiz" diye konuştu.

 

“ÖNCE BERABER KAZANACAĞIZ"

Gençlik festivallerinin devamının geleceğini kaydeden Kurum, “31 Mart‘ta da bu seçim kadınlarımızın, gençlerimizin karar vereceği bir seçim olacak. Biz kadın hareketiyle, gençlik hareketiyle inşallah bu seçimde büyük bir zafer kazanacağız. Önce beraber kazanacağız ve sonra da gençlerimizle birlikte yol yürüyeceğiz. Bu coşkuyu biz gittiğimiz her ilçemizde, her mahallemizde görüyoruz. Onların bir ağabeyi, bir kardeşleri olarak da gençliğimiz için hep düşünen tarafta olacağız, hayal eden tarafta olacağız, onları gerçekleştiren tarafta olacağız. El birliğiyle İstanbul’umuzu inşallah Türkiye yüzyılının parlayan şehri yapacağız. Gençlerimiz burada kendini güvende hissedecekler. Gençlerimiz burada kendini huzur içerisinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak her alanda onları düşünen bir ağabeylerinin olduğunu, onları düşünen bir belediye başkanı olduğunu da bu anlamda hissedecekler. Böyle güzel konserlerimizi de onlar için yapacağız. Burada beraber olacağız, burada o coşkuyu, o heyecanı birlikte yaşayacağız. Bugün de ‘En Genç Festival’ ile birlikte aslında bunun ilkini yaptık. İnşallah farklı festivallerimizi yine İstanbul’da her ilçemizde yapacağız" şeklinde konuştu.