Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan adayı Kadem Ekşi tv100'e konuştu: Yılda 60 bin 5 yılda 300 bin konut yenileyeceğiz

Okan Bayülgen'in sunduğu "Kimi Seçiyoruz" programında Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi kentsel dönüşümle ilgili "Biz yılda 60 bin 5 yılda 300 bin konutu KİPTAŞ EMLAK KONUT ve TOKİ aracılığıyla Maltepe için yenileyeceğiz." dedi. Ekşi, 5 bin kişi kapasiteli Atatürk Kültür Merkezi açacaklarını belirtti.

Seçim yarışı Okan Bayülgen’in soruları ve sohbetiyle daha da heyecanlı hale geliyor. Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi konuk oldu.

"YILDA 60 BİN 5 YILDA 300 BİN KONUT YENİLEYECEĞİZ"
Kentsel dönüşümle ilgili Ekşi "Yaşam hakkı anayasal hak bu konuda yerel yönetimler bu çabayı büyütecek. Biz yılda 60 bin 5 yılda 300 bin konutu KİPTAŞ EMLAK KONUT ve TOKİ aracılığıyla Maltepe için yenileyeceğiz. Kira geliri nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımız var. Onlara da kentsel dönüşüm rezerv alanlarında 2+1’lerinde konuk edeceğiz. Böylece biz dönüşümü 5 yıl içerinde çok önemli bir kısmını toparlayacağız." dedi.

"BEN ÇEVRECİ BİR İNSANIM, BOTANİK PARK PROJESİ BENİ ÇOK HEYECANLANDIRIYOR"
"Botanik Park projesi beni heyecanlandırıyor" diyen Ekşi "Bir şehrin değeri sadece AVM, bina yapmakla olmaz siz bir yeşil alan üretirsiniz o değer artış kazancı o bölgenin yeni ekosistemini oluşturur. Ben çevreci bir insanım aktivistim işin açıkçası o yüzden bu proje beni çok heyecanlandırıyor." ifadelerine yer verdi.

"YENİDEN SÜREYYA PLAJI’NI AÇIYORUZ"
"Maltepe’de denize hasreti bitiyoruz" diyen Ekşi "Ben derinlik taramaları yaptırdım denizin en sığ noktalarını buldurdum. Orada yeniden Süreyya Plajı Maltepeli gençlerle hanımefendilerle buluşturuyoruz." diye konuştu.

Gençlere yönelik vaatleriyle ilgili Ekşi "Gençler çok önemli, gençlere çocuklar dönük de bir şeyler yapmamız lazım. Bu dene yap atölyelerini biz çok önemiyoruz. Bilim ve teknoloji olmadan gelecek hikayesini kurgulamakta zorlanıyorsunuz." sözlerine yer verdi. 

"5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ ‘ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ’ AÇACAĞIZ"
"Kültür sanat olmadan bir şehrin nabız atışları olmaz" diyen Ekşi "Ya meydanlarda ya kültür merkezlerinde ritmi yakalıyorsunuz. Burada kapasite 5 bin kişi civarında olacak. Burada bizim 25 branşta sanat kurslarımız var. Anadolu yakasında kültür ve sanatın her rengini yapabileceğimiz bir alana ihtiyaç var." diye konuştu. 

"MALTEPE'DE AÇIK ARA SEÇİLECEĞİZ"
Bayülgen'in "Seçilecek misiniz?" sorusuna Ekşi "Açık ara seçileceğiz. Bütün anketlerde öndeyiz." cevabını verdi.