Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın tv100'e konuştu: Belediyenin yapıp bitirdiği bir tane alt yapı hizmeti yok

tv100'de yayınlanan "Kimi Seçiyoruz" programına konuk olan Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın önemli açıklamalarda bulundu. Muğla'daki mevcut yönetimin yaptığı çalışmalarla ilgili konuşan Ayaydın "Merkez Menteşe ilçesi dahil hiçbir ilçede Büyükşehir Belediyesinin yapıp bitirdiği bir tane alt yapı hizmeti yok. Bir tane kanalizasyon hizmeti yok. Kanalizasyon dereye, derelerden de denizlere akıyor." ifadelerini kullandı.

tv100 ekranlarında yayınlanan Okan Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Cumhur İttifakı'nın Üsküdar Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın konuk oldu. Aydın Ayaydın, Okan Bayülgen'in sorularını yanıtladı.

Aydın Ayaydın'ın açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekilde oldu:

"BODRUM'DA SON 2-3 YILDIR BELEDİYECELİK ANLAMINDA İNANILMAZ SORUNLAR YAŞADIM"
"Ben yaklaşık 75 gündür sahadayım. Gitmediğim ilçe, sokak kalmadı. Girmeye de devam ediyorum. Marmaris ve Fethiye bitmiş. Büyükşehir belediyesi bütün ilçeleri kaderiyle baş başa bırakmış.

Adaylık teklifi aldığımda ben aslında siyaseti noktalamıştım. Birden fazla teklif aldım. Ben Bodrum’da yaşıyorum. Son 2-3 yıldır orada belediyecilik anlamında inanılmaz sorunlar yaşadım."

"SAYIN CUMHURBAŞKANI, KAMULAŞTIRMA KARARI HAKKINDA 'BEN GEREKENİ YAPACAĞIM' DEDİ"
"Resmi Gazete'de Milas'ın 3 köyünce kamulaştırma kararının çıktığı zaman bölgeye gittim. Orada birçok yerle görüştüm. O alanların kamulaştırılması bölgede büyük bir huzursuzluk yaratacağını anladım. Bu tespitlerin ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradım. Ve Sayın Cumhurbaşkanı'ma Milas halkının bu konudaki duyarlılığını iletip, bu karardan dönülmesi halinde hem benim hem halkın mutlu olacağımızı anlattım. Sayın Cumhurbaşkanı ise 'Bu konuda gerekeni yapacağım' dedi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki talebime olumlu yanıt verebileceğini ise basınla paylaştım. Ve o gece Resmi Gazete'de çıkarılan kamulaştırma kararının iptal edildiği yayınlandı. Ve bu sadece beni değil, köylülerimize de mutlu etti.

"İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIYLA KAVGALI"
Merkez Menteşe ilçesi değil hiçbir ilçede Büyükşehir Belediyesinin yapıp bitirdiği bir tane alt yapı hizmeti yok. Bir tane kanalizasyon hizmeti yok. Kanalizasyon dereye, derelerden de denizlere akıyor. Aynı siyasi partiden olmalarına rağmen hiçbir ilçe belediyesi, büyükşehir ilçe belediyesiyle birlikte çalışmıyor; kavgalılar. Fethiye ve Marmaris İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı ile kavgalı. Büyükşehir Belediye Başkanı hiçbir ilçeye uğramıyor. Uğramadığı gibi hiçbir ilçenin de ne yolunu, ne suyunu, ne alt yapısını yapıyor. Artık insanlar bıkmış.

Bodrum trafiği işin içinden çıkılmaz hale geldi. Dünyanın bütün ülkelerinden Bodrum'a gelip tatil yapan insanlar var. Buralara gözümüz gibi bakmamız lazım. Hatta eğer belediye başkanlarının buna gücü yetmiyorsa, hükümete gidip yardım alması lazım.

"MUĞLA BİR SANAT ŞEHRİ OLACAK"
Öyle bir algı yaratılıyor ki, sanki biz burayı kazanırsak sanat, kültür etkinlikleri olmayacak. Aksine ben Fethiye'yi, Muğla'yı, Marmaris'i sanat merkezi yapacağım. Ben büyükşehir belediye başkanı seçildiğim taktirde Muğla sanat şehri olacak. Ben insanların eve sıkışıp kalmasını istemiyorum. 

"GÖREVE GELDİĞİMDE SU FİYATLARINI AŞAĞI ÇEKECEĞİM"
Muğla'nın merkezinde ve Bodrum'da susuzluk had safhada. Birinci yol; Bodrum'un üç ayrı bölgesinde, Merkez'de, Gündoğan'da ve Turgutreis'te denizden su arıtacağız. İkinci yol; Bodrum'un civarındaki göller bölgesindeki suları, Devlet Su İşleri ve Büyükşehir ile ortaklaşa olarak şehir şebekesine ulaştıracağız. Üçüncü ve en önemlisi ise Bodrum barajı yapılacak. Baraj yapıldığında 2075 yılına kadar yılda 65 milyon metreküp su üretecek. Bodrum'un ihtiyacı olan su yılda 35 milyon metreküptür. 35 milyon metreküpü Bodrum'a verecek, geri kalan suyu ise çevre ilçelerimizde ya da tarım arazilerimizde kullanacağız.

Böyle imkanlar var ama bu zamana kadar bu konuda tek bir adım atılmadı. Mevcut olan su boruları her gün patlıyor. Bunların bakım ve onarımını yapmaktan bile aciz bir belediye yönetimi var. Ben boruları çelik borularla değiştireceğim ki bir daha su kaybı olmasın. Bodrum'a gelen suyun yüzde 55'i yolda kayboluyor. Ve o kayıp olan suyun parasını da ne yazık ki belediye, su abonelerine yüklüyor. Türkiye'de en pahalı suyu Muğla ve ilçelerinde oturan insanlarımız kullanıyor. Göreve geldiğimde su fiyatlarını da aşağı çekeceğim.

"UEFA KRİTERLERİNE UYGUN 3 TANE STAT YAPACAĞIM"
UEFA kriterlerine uygun 12 bin kişilik 3 tane stat yapacağım. Projesi, yeri, finansmanı hazır. Seçildiğim günün ilk ayında bunun çalışmalarını süratle bitireceğiz."