Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kredi geri ödemelerini erteledik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti il kongresinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kredi geri ödemeleri ve muhalefetle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Kredi geri ödemelerini erteledik"

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığından, AK Parti 7. Olağan Denizli, Mersin, Uşak il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Salgın nedeniyle kongrelerimizi sınırlı sayıda katılımla yapmak zorunda kaldık. Şubat ayı sonuna kadar kongreleri tamamlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızı canlı bağlantılarla yapıyoruz. İnşallah, 7. Olağan Büyük Kongremizi salgının kontrol altına alınmasıyla gönlümüzden geçtiği gibi milletimizle birlikte yapmayı ümit ediyoruz. Bu birliğimiz, beraberliğimiz inanıyorum ki bizleri 2023'e çok daha farklı taşıyacak. 

"AK Parti'nin sahibi millettir"

İster görevlerine devam etsinler ister yeni vazife içindeki tüm teşkilatlarımızdan önemli bir beklentim var. AK Parti'nin Türkiye'nin geleceğinin de partisi olduğunu göstereceğiz. Ülkemizin en geniş tabanlı partisi olarak bu konuda geniş avantaja sahibiz. AK Parti'nin kurucusu da sahibi de lokomotifi de milletimizin kendisidir. Önce gönül kazanacağız sonra oy isteyeceğiz.

Ülkemizde ulaşmadığımız, gönlüne dokunmadığımız tek bir kişi dahi varsa bu bizim telafi etmemiz gereken bir eksiğimizdir. Genel Merkezimiz layıkıyla çalışacak ki il teşkilatlarımız sahaya çıksın. İl teşkilatlarımız çalışacak ki AK Parti ailesinin her bir ferdi karış karış dolaşsın. Bu siyaset tarzı AK Parti'yi iktidara taşımız ve 18 yılda iktidarda kalmasını sağlamıştır. Bundan uzaklaşırsak milletimizle gönül bağını zayıflatır, desteği kaybederiz. Bizim milletimize kazandıracak daha çok eserimiz var. Kazanımlarımıza sahip çıkmak ve Türkiye'yi daha ileri taşımak için Cumhur İttifakını ve AK Parti'yi güçlü tutmalıyız. Cumhur ittifakını ve AK Parti'yi zafere sizler taşıyacaksınız. 

Ülkemize çağ atlattık

AK Parti'nin hizmet ve eser siyaseti bu ülkenin her karış toprağında karşılığı olan bir hakikattir. Ülkemize cumhuriyet tarihinde yapılanların kat ve kat fazlasını sadece 18 yılda kazandırmış olmakla iftihar ediyoruz. Her alanda ülkemize çağ atlattık. Her bir vatandaşımızın hayat kalitesini hiç olmadığı kadar yükseltirken dünyaya bakışını değiştirdik. 

"CHP'ye ait bir siyaset yoktur"

Tüm bu başarıları vesayetin, terör örgütlerinin, darbecilerin tuzaklarına rağmen elde ettik. Teorik olarak en önemli rekabeti de ana muhalefet partisi CHP ile yapmamız gerekiyordu. Karşımıza çıkan ana muhalefet kadrolarının hiç biri bizimle hizmet ve ser siyaseti rekabetine girmemiştir. Kimi zaman darbecilere göz kırparak kendilerine iktidarın bahşedilmesini istemişlerdir. Biz ne yapıyorsak karşı çıkmayı muhalefet tarzı olarak benimsemişlerdir.

Geçmişteki hiçbir aktör bugünkü CHP Genel Başkanı kadar karikatür bir görüntü sergilememiştir. CHP'ye ait bir siyaset yoktur. CHP diye bir partinin olup olmadığı tartışmalıdır. CHP kendi hükmü şahsiyeti adına ne yapıyor, hangi projeyi üretiyor. Bunların hepsi de cevapsız sorulardır. CHP'nin bir kefesinde İYİ Parti diğerinde HDP var. CHP'ye düşen bu iki kefeyi dengede tutarak yarı gizli ittifakı dengelemektir. Bunlar yıllarca bizi ve pek çok siyasetçiyi tek adamlıkla suçladılar. Şu anda CHP'de olan tek adamcağız siyaseti işliyor.

"Yerli ve milli bir duruş sergileyen bir ana muhalefeti bile arar olduk"

Partisinin başına kasetle gelen tek genel başkan bu zattır. Ülkemizin ana muhalefet partisinin bu hale düşmesinden üzüntü duyuyorum. Türkiye'de sadece ülkenin ve milletin temel meselelerinde yerli ve milli bir duruş sergileyen bir ana muhalefeti bile arar olduk. 

"Kredi ödemelerini erteliyoruz"

Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı destekli kredileri 30 Haziran'a kadar 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir. Hayırlı olsun.