Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısında konuştu: Yeni hedefimiz ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak

Türkiye'ye ziyarette bulunan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkardık. Yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile ortak basın toplantısında konuştu: Yeni hedefimiz ticaret hacmimizi 2 milyar dolara çıkarmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye ziyarette bulunan Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı resmi törenle karşıladı. Resmi karşılama töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Rama ikili görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rama, Türkiye-Arnavutluk Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Birinci Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"YENİ HEDEFİMİZ TİCARET HACMİMİZİ 2 MİLYAR DOLARA ÇIKARMAK"

"Arnavutluk ile ticaret hacmimizi 1 milyar dolara çıkardık. Yeni hedefimizi 2 milyar dolar olarak belirledik.

TİKA vasıtasıyla Arnavutluk'un kalkınmasına desteklerimiz sürecek. 3 ay gibi rekor bir sürede Arnavutluk'ta hastanemizi inşa ettik, ilişkilerimizi zehirlemek için her yolu deneyen şer şebekesine fırsat vermeyeceğiz.

"ARNAVUTLUK'UN BU DÖNEMDE FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMASI ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye ve Arnavutluk Balkanların barış ve istikrarına katkı sağlayan iki NATO müttefikidir. Savunma sanayi ve askeri alanda iş birliğimizi derinleştirmek arzusundayız. Arnavutluk, BM Genel Kurulu oylamasındaki tutumuyla doğru tarafta yer almıştır. Arnavutluk'un bu dönemde mazlum Filistin halkıyla dayanışması çok önemlidir."

"ERDOĞAN'IN FİKİRLERİNİ DİNLEMEK BİZİM İÇİN BİR ONUR"

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise, "Erdoğan'ın fikirlerini dinlemek bizim için bir onur" ifadelerini kullandı.