Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da açıklamalarda bulundu "Ekonomi programımız işliyor, Mehmet Şimşek'e itimadım tam"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Batman mitinginde konuştu. Erdoğan, "Ekonomimizde güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Hazine Bakanımız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Batman'da açıklamalarda bulundu "Ekonomi programımız işliyor, Mehmet Şimşek'e itimadım tam"

Yerel seçimlere sayılı günler kala, siyasi partiler, hazırlıklarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Batman mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"MEYDANDA 50 BİN KİŞİ VAR"

Meydana gelmeden önce katılımın ne kadar olduğunu sordum. 50 bin kişi var. Meydanlara sığmayan sevdanız için her birinize teşekkür ediyorum. Mevlam aramızdaki muhabbeti daim eylesin diyorum.

"İSRAİL'İN ALINAN KARARA UYMASI İÇİN BASKININ ARTIRILMASI GEREKİYOR"

Terör devleti İsrail'in Filistinli masumlara yönelik katliamı yüreğimizi dağlıyor. Filistin halkı destansı direnişleri ile tüm dünyaya insanlık, onur ve cesaret dersi verdi. Neredeyse 6 aydır aralıksız süren katliamın ardından önceki gün BMGK acil ateşkes kararı aldı. İsrail'in alınan karara uyması için bu ülke üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Gazzeli kardeşlerimizin bir an önce huzura kavuşması için her türlü çabayı göstereceğiz.

"6'LI MASA ŞİMDİ NEREDE? 6'LI MASADAN ESER YOK"

6'lı masa dediler. Siyaset mühendisleri tarafından kurulup yıkıldılar. Cumhur İttifakı yoluna kararlı şekilde devam ederken, 6'lı masadan eser yok. Ne diyelim, milletimizin verilmiş sadakası varmış.

6'lı masa denilen yamalı bohçayı bunlara umut diye pazarlayanlar, bunların içlerini boş olduklarını zaten biliyorlar.

"MİLLETE BALLANDIRARAK ANLATTIKLARI İTTİFAKIN VE ADAYININ ÇÜRÜK OLDUĞU ÇIKTI"

81 vilayetimizin hepsi kazandı. Millete ballandırarak anlattıkları ittifakın ve adayının çürük olduğu çıktı. 6'lı masa dediler şu anda hiçbiri parlamentoda değil. Altılı masanın yerinde yeller esiyor. Siyaset mühendisleri tarafından siyaset mühendisleri tarafından yıkıldılar. Birbirlerine yaptıkları kumpasları gördükçe onlar adına hicap duyuyoruz. Milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah yüzümüze bakmış da bunlar iktidara gelmemiş. İyi ki kazanmamışız diyerek bunu kabul ediyorlar. Dirayetli duruşumuzla milletimizin hançerlenmesinin önüne geçtik. 

Tapulu mülkü olarak gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler. Aynı nobranlığı bu seçimde de sürdürüyorlar. DEM'li bir avuç komprador dışında kimsenin ne olup bittiğinden haberi yok. Bizim belirlediğimiz adaylara gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler. Verdiler mi? Vermediler. Türkiye'nin bu işportacı siyaset anlayışından kurtulmasına vesile olmasını diliyorum.

Sizden diğer vilayetlerdeki Batmanlı kardeşlerimizi aramanızı ve bu hakikatleri onlara da anlatmanızı istiyorum. Kızan varsa teskin edeceğiz. Bir şekilde herkesin sandığa gitmesini sağlayacağız. Kazanma ihtimali olmayanlara oy vererek oylarını ziyan etmemelerin, gerektiğini anlatacağız.

"BİZ GÖREVDE OLDUĞUMUZ SÜRECE ESKİ KARANLIK GÜNLERİ KİMSE GETİREMEYECEK"

Etrafımız savaşlarla çevrili olmasına rağmen kararlılıkla ilerliyoruz. bizi bu çatışmaların tarafı yapmak için çok uğraştılar ama bu oyunlara gelmedik. Bölücü örgütün topraklarımızdaki varlığı bitme noktasına geldi. Bu yaz itibariyle ırak sınırımızın güvenliğini de temin edeceğiz. Bölgemizden bölücü örgütün gölgesi kalktıkça insanımızın huzuru arttı. Bölgeye barış geldi. Bölge illerimizin ekonomisi hareketlendi. 81 vilayetimiz kazandı, 85 milyonun tamamı kazandı. Ağır bedeller ödeme pahasına bu kazanımlardan taviz vermeyeceğiz. Sessiz devrimi gerçekleştirmiş kardeşiniz olarak buna izin vermeyeceğiz. Biz görevde olduğumuz sürece eski karanlık günleri kimse getiremeyecek. Kimse Türkiye'yi terör örgütleri vasıtası ile yönlendiremeyecek. Bölgemizde bu adımları atarken ülkemizi de olumsuz etkileyen enflasyon meselesini de göz ardı etmiyoruz.

"EKONOMİ PROGRAMIMIZ İŞLİYOR, MEHMET ŞİMŞEK'E İTİMADIM TAM"

Ekonomimizde güçlü bir kadro kurduk. Ekonomi programımız işliyor. Batman'ın evladı olan Hazine Bakanımız olan Mehmet Şimşek'e itimadım tam. Emeklilerin sıkıntılarının farkındayız. Samimiyetimizi attığımız adımlarla ortaya koyduk. Bir defaya mahsus 5'er bin liralık ödeme yaptık. Maaşlara yüzde 50 oranında zam yaptık. Bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde de yüzde 50 artışa gittik. Banka promosyonlarını güncellenmesini sağladık. Kamu bankalarımız 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak. Ücretsiz doğal gaz desteğimiz nisan ayından veri devam ediyor. Yükümüz azaldıkça bütçede elimiz rahatlayacak. Muhalefet yine atıp tutarak, emeklilerimiz bize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Sözleri sorulunca hatırlamıyorum deyip işi arsızlığa vuruyorlar. Yetim hakkından bahsedip valizler dolusu paraların nereden gelip nereye gittiği belli değil. Gelin bunu açıklayın. Kara paranın hesabını veremeyenlerin sözlerine güvenmeyin.